Cât trebuie, de fapt, să păstrezi lumânarea de la Înviere. Se crede că are puteri vindecătoare

Cât trebuie, de fapt, să păstrezi lumânarea de la Înviere. Se crede că are puteri vindecătoare

Ce să faci cu lumânarea cu care te-ai întors acasă de la slujba de Înviere. Însă această candelă nu este deloc una obișnuită, ci are un rol important în datinile creștinești și le este de ajutor credincioșilor.

Ce să faci cu lumânarea de la Înviere

După ce au participat la slujba de Înviere, credincioșii se retrag acasă, dar având în mâini candela cu care au luat Sfânta Lumina adusă de la Ierusalim. Totuși, puțini sunt cei care știu care este încărcătura spirituală pe care acest obiect îl poartă.

Preoții susțin ca lumânarea ar trebui arsă câte puțin pe tot parcursul Săptămânii Luminate. Din acest motiv, este bine să fie o candelă mai mare și care să ardă în interior, pentru a evita pericolele.

Potrivit credințelor, lumânarea de la Înviere poate alunga energiile negative din locuință, în special atunci când este pusă în fața unei icoane. În plus, poate fi aprinsă ori de câte ori oamenii traversează o perioadă grea a vieții lor.

Dacă un membru al familiei este bolnav, atunci aprinderea lumânării cu care ai luat Lumina Sfântă în noaptea de Paște ar putea fi de mare ajutor, spun anumiți reprezentanți ai Bisericii.

Cât trebuie să păstrezi lumânarea în casă

Tocmai de aceea, spun clericii, lumânarea de la Înviere ar trebui păstrată în casă și aprinsă ori de câte ori este nevoie. Preotul Vasile Ioana a dezvăluit care este rânduiala și cum trebuie procedat.

„E foarte frumos să mergem să populăm străzile oraşelor cu lumânări aprinse, să mergem apoi la cimitir la cei dragi, să aprindem o lumânare, căci lumina lui Hristos luminează şi celor vii, şi celor adormiţi.

Această lumânare o avem aprinsă şi la masa de Paşte, în mijlocul mesei. Aceasta tronează acolo, pentru că Iisus Hristos este lumina lumii. Imaginea aceasta a luminii este în mijlocul mesei de Paşte.

(…) Nu doar că o aprindem la masa de Paşti, ci şi toată săptămâna luminată. Aceasta este o lumânare diferită de alte lumânări. Când îţi e greu, dacă ai o durere de cap, o dispută în familie, aprinde lumânarea aceasta şi roagă-te lui Dumnezeu şi cântă Hristos a Înviat.

 Aceasta nu este o lumânare obişnuită, ci una care a purtat lumina sfântă de la Ierusalim. În felul acesta, toată ţara s-a umplut de lumina lui Dumnezeu care aduce bucurie oamenilor”, a spus preotul Vasile Ioana, conform unica.ro. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *