Ce a pățit Loredana Groza pe scenă, în timpul spectacolului „Mamma Mia!”. Costumele din faimosul musical cântăresc peste 300 de kilograme

Ce a pățit Loredana Groza pe scenă, în timpul spectacolului „Mamma Mia!”. Costumele din faimosul musical cântăresc peste 300 de kilograme

Loredana Groza a avut parte de un moment dificil chiar în timpul spectacolului „Mamma Mia!”. Mai sunt doar câteva zile până când celebrul musical revine pe scena de la Sala Palatului.

„Mamma Mia!“ are loc weekend-ul acesta, având ca de obicei o distribuție de excepție, din care fac parte nume consacrate precum Loredana, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Adrian Nour, Anca Țurcașiu, Silviu Mircescu, Bianca Purcărea, Ernest Fazekas, dar și trei artiști noi, aflați pentru prima oară în distribuția spectacolului, mai exact actrița Daria Crișan și prezentatorul TV și actorul, Jorge, care vor intra în pielea personajelor Sophie, respectiv Sky, dar și solista Rodica Ștefan care va da viața personajului Rosie din legendarul musical. 

„Mamma Mia!“ prezintă povestea lui Sophie, o tânără aflată în ajunul nunţii, care îşi doreşte să-şi cunoască tatăl natural şi să fie condusă de acesta la altar. Tânăra se confruntă cu trei posibile variante, aşa că decide să-i invite pe mica insulă grecească pe toţi cei trei bărbaţi din trecutul romantic al mamei sale, fără a le dezvălui motivul. Lucrurile vor lua întorsături complet neaşteptate, care vor crea multe momente amuzante și vor încânta publicul prezent. Cu alte cuvinte, Loredana, Horia Brenciu, Cornel Ilie și restul artiștilor, fac nuntă mare weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului, având deja peste 6,000 de „invitați” în cele două zile de show.

Artiștii vor dansa și vor cânta alături de spectatori pe muzica inspirată de celebra formație ABBA, într-o poveste despre dragoste și familie, plină de energie, amuzament și culoare. 

Grandioasa producţie aduce în faţa publicului numere de dans dinamice, o coregrafie spectaculoasă, nu mai puţin de 200 de costume şi 23 de piese ale trupei ABBA, traduse şi adaptate în limba română de Ernest Fazekas. Publicul prezent se va putea bucura de hituri legendare precum „Mamma Mia!”, „Voulez-vous”, „Dancing Queen” sau „The winner takes it all”, garantând celor prezenți o experiență de neuitat.

Spectacolele „Mamma Mia!“ din 16 și 17 decembrie, reprezintă a patra, respectiv, a cincea reprezentație a celebrului musical după doi ani de pauză, în contextul pandemiei. „Mamma Mia!“ a avut nu mai puțin de 20 reprezentații în nouă orașe din România, înainte de pandemie, în doar două luni de zile, biletele fiind epuizate la fiecare reprezentație a spectacolului.

Artiștii din „Mamma Mia!“ ținut un regim special înainte de spectacol

Înainte de premiera spectacolului care a avut loc în 2018, atunci când „Mamma Mia!“  a fost desemnat și „Spectacolul anului” în țara noastră, repetițiile au însumat aproximativ 700 de ore, în timp ce pentru fiecare reprezentație se alocă în jur de 40 de ore. Înainte de repetiții fiecare artist din „Mamma Mia!“ urmează un regim special și individual în funcție de nevoile fiecăruia, dar care în principal conține multe legume și fructe, dar și apă în cantități generoase, de minim doi litri pe zi. În ceea ce privește exercițiile fizice, artiștii preferă fitness, pilates, dar mai ales exercițiile de tip Tabata. În ziua spectacolului, fiecare artist consumă în medie 1,500 de calorii în timpul dansului, ceea ce înseamnă că în total, pe scenă, cei 70 de artiști consumă peste 100,000 de calorii. 

„Mamma Mia!“, 248 de costume care cântăresc peste 300 de kilograme împreună

Fiecare personaj principal din spectacol schimbă între șapte și zece costume fiecare, în timp ce fiecare dansator din ansamblul de balet schimbă câte șapte costume. În total publicul prezent la „Mamma Mia!“ va putea admira peste 1,240 de obiecte vestimentare, puse cap la cap în cadrul a peste 248 de costume. Toate aceste costume cântăresc peste 300 de kilograme. Creația costumelor a durat peste 80 de ore, Eli Damanakis fiind creatoarea costumelor disco ale personajelor principale.

Cea mai mare provocare pentru Eli Damanakis au fost costumele create de la zero, respectiv cele de dans inspirate de moda anilor disco și rochiile de nuntă. „Salopetele de dans inspirate de anii ’70 au fost probabil cel mai dificil de realizat pentru că au avut detalii speciale precum gulerele supradimensionate, aplicațiile de paiete, franjuri și volane complicate. Dificil a fost și să găsim cele mai bune soluții de producție în condițiile în care costumele trebuie să arate foarte bine, să îți ia ochii efectiv, să respecte canoanele modei de atunci, să permită mișcările complicate de dans, să fie simplu și rapid de îmbrăcat și mai ales de dezbrăcat, dar și să încorporeze sistemul de sunet”.

Un moment dramatic a fost atunci când aproape jumătate dintre artiști erau răciți, cu febră mare, fix în ziua spectacolului

Pregătirea unui asemenea spectacol de amploare presupune întotdeauna adrenalină, emoții, dar și momente dramatice sau amuzante, după cum povestesc chiar organizatorii: „Odată un dansator a căzut pe scena încercând să evacueze șapte scaune pliabine, asta chiar în timpul spectacolului. Loredana trebuia să agațe o sârmă de rufe într-o scena din actul întâi, însă funia nu era suficient de lungă astfel că s-a chinuit să o prindă. Într-un final nici nu a reușit, din păcate. Un moment dramatic a fost atunci când aproape jumătate dintre artiști erau răciți, cu febră mare, fix în ziua spectacolului. 

E groaznic să-ți dai seama că nu ai cu cine înlocui un număr atât de mare de oameni, mai ales într-un specatcol în care totul este atât de complex încât, în funcție de rolul pe care îl au, un new entry are nevoie de săptămâni întregi de repetiții ca să poată fi apt de a urca pe scenă. Să anulezi fix în ziua spectacolului, nu poți. Sunt oameni care vin și din alte orașe ca să vadă Mamma Mia.  

Amuzant este când fix înainte să intri pe scenă se rupe un costum și trebuie să faci ceva ca să-l repari, capsezi haina direct pe om, cu un capsator special. Amuzant este atunci când uiți să pui scara de acces în fosa dirijorului și realizezi asta fix când s-a dat ultimul gong, când se stinge lumina în sală și se aprinde lumina pe dirijor. 

Aparatura tehnică necesară pentru producția spectacolului cântărește șapte tone, cei 25 de tehnicieni având nevoie de minim două zile pentru pregătirea scenei. Recuzita show-ului numără peste 200 de obiecte de dimensiuni mici, medii și mari, de la mese, scaune, obiecte de bucătărie, flori, valize până la feon, mături, andrele de tricotat, undițe, Biblie, evantaie, colier de perle, dar și zgărzi sau lese.

Mamma Mia! este al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile

În „Mamma Mia!“ musicalul care a cucerit întreaga lume și care a fost urmărit până acum de 60 de milioane de oameni din 50 de țări, în 16 limbi diferite, personajele spun o frumoasă poveste despre iubire, relații, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA, care va impresiona și publicul român datorită distribuției și a  producției de amploare. Povestea scrisă de Catherine Johnson este imaginată în paradisul unei insule grecești.

Musicalul a fost lansat în 1999 la Londra, în West End și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia!”. Musicalul a întrecut producții originale de pe Broadway, precum „The Sound of Music”, „The King and I” și „Damn yankees”. „Mamma Mia!“ este al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu peste 5.000 de reprezentații.

Datorită succesului international înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale, iar în 2018 a fost lansat filmul Mamma Mia 2.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *