Ce a pățit un șofer român care și-a cumpărat o mașină electrică acum 5 ani. Nu i-a venit să creadă: “Pur şi simplu m-a lăsat pe stradă”

Ce a pățit un șofer român care și-a cumpărat o mașină electrică acum 5 ani. Nu i-a venit să creadă: “Pur şi simplu m-a lăsat pe stradă”

Un șofer român care deține o mașină electrică de 5 ani a povestit ce i s-a întâmplat pe stradă. Mulți se gândesc de două ori înainte de a-și achiziționa un asemenea autovehicul.

Ce a pățit un șofer român care și-a cumpărat o mașină electrică acum 5 ani. S-a întâmplat pe stradă

Un tânăr român deține o mașină electrică de 5 ani și știe că sunt câteva beneficii pe care le are, cum ar fi parcarea gratuită în oraș, dar și faptul că a salvat mulți bani pe care îi dădea pe combustibil.

Cu toate acestea, au apărut și probleme de-a lungul timpului. La un moment dat. mașina și-a făcut un update, iar șoferul a rămas cu ea pe stradă.

De asemenea, autonomia vehiculului este mai mică decât în realitate. De multe ori, șoferii sunt stresați că nu vor găsi o stație de încărcare în timp util și vor rămâne cu mașina în stradă.

“Eu am avut o situaţie în care pur şi simplu m-a lăsat pe stradă că trebuia să-şi facă nu ştiu ce update. Autonomia pe care ţi-o prezintă este una, realitatea pe care o trăieşti în trafic este alta.

Dacă ai o autonomie de 400-500, consumul real este undeva la 300-350. Ești stresat să nu rămâi în stradă pentru că nu găseşti staţie de încărcare”, a spus șoferul pentru Observator News.

Achiziționarea unei mașini electrice nu mai reprezintă o decizie bună pentru mulți șoferi. Se pare că mulți au reflectat asupra avantajelor și dezavantajelor unui astfel de vehicul, iar în final au realizat că ar putea avea mai multe probleme.

Tot mai puțini șoferi cumpără mașini electrice

Înmatriculările pentru mașinile electrice au scăzut cu 36% în luna martie față de aceeași lună din 2023. Acest declin a început în ianuarie, iar mulți șoferi preferă mașinile hibrid, în timp ce alții preferă să revină la varianta clasică, adică diesel sau benzină.

“Piaţa este foarte fragmentată, mai ales pentru că este influenţată de startul şi oprirea programului Rabla Plus. Sunt elemente care incetinesc putin evoluţia pieţei, aşa cum este discuţie de înjumătăţire a programului Rabla Plus”, a spus un dealer auto pentru sursa citată.

Mașinile electrice nu au o autonomie foarte mare, iar în România încă sunt puține stații de încărcare. Acestea reprezintă unele dintre motivele pentru care conducătorii auto preferă mașinile hibrid.

Deși numărul mașinilor înmatriculate a scăzut considerabil la noi în țară (5.000 la 50.000 de electrice înmatriculate), mulți încă preferă aceste autovehicule datorită costurilor mici de rulare. În plus, încărcarea la fast charge costă doar 100 de lei și chiar mai puțin pentru cei care fac acest lucru acasă.

Vânzările mașinilor electrice și hibrid au scăzut în toată lumea. În Franța și Germania au scăzut cu 50%, iar în China cu 26%. Subvențiile au fost reduse în mai multe țări, iar reglementările au devenit mai stricte, acestea fiind principalele motive ale scăderii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *