Ce probleme medicale are, de fapt, Mihai Leu, de a fost nevoie să fie transportat cu elicopterul la Spitalul Fundeni. Medicul care se ocupă de sportiv a oferit informații de ultim moment

Ce probleme medicale are, de fapt, Mihai Leu, de a fost nevoie să fie transportat cu elicopterul la Spitalul Fundeni. Medicul care se ocupă de sportiv a oferit informații de ultim moment

Mihai Leu a fost transportat, luni, 3 iunie, cu elicopterul de la Hunedoara la Spitalul Fundeni din Capitală.

Fostul campion a ajuns la spital, după ce a vărsat de mai multe pe parcursul zilei. Doctorul care se ocupă de el, prof. Irinel Popescu, a oferit câteva detalii despre starea lui de sănătate.

 

Cu ce problemă medicală se confruntă Mihai Leu

 

Acesta a spus că fostul sportiv se confruntă cu un episod subocluziv. Acesta este un efect nefavorabil al intervențiilor pe care le-a suferit din cauza cancerului, boală cu care a fost diagnosticat în urmă cu 10 ani, conform Cancan.

„În momentul de față starea de sănătate a lui Mihai Leu este bună, este rezonabilă. A fost transferat, din nou, pentru un episod subocluziv. Mihai a vorbit de multe ori despre boala lui în public.

Deși unele date ar putea fi considerate confidențiale, se știe că acum 10 ani a avut acest ghinion să facă un cancer de rect, iar de 10 ani încercăm să îi rezolvăm starea de sănătate. În mare măsură, boala de fond poate fi controlată.

În schimb, pentru că a fost rău operat de câteva ori pentru că a făcut diverse recidive, a făcut ceea ce se cheamă un sindrom aderențial. În abdomen au apărut aderențe post operatorii, acele pense care pot să creeze obstrucție, să împiedice tractul intestinal”, a precizat medicul Irinel Popescu la Antena Stars.

 

„Sper ca și de data aceasta să se rezolve tot cu tratament conservator, să nu mai fie nevoie de o intervenție”

 

Mihai Leu a reușit să țină problemele sub control până acum datorită tratamentului pe care îl lua.

Momentan, prof. Irinel Popescu a spus că i-a recomandat medicamente, în speranța că nu va fi nevoie de o nouă operație.

„A fost operat cu succes în urmă cu aproximativ două luni, și după aceea a făcut episoade subocluzive. De fiecare dată s-a rezolvat cu tratament conservator. Sper ca și de data aceasta să se rezolve tot cu tratament conservator, să nu mai fie nevoie de o intervenție pentru că aici este ghinion.

Pacientul poate să aibă anumite episoade, dar poate să nu le aibă. Este imprevizibilă evoluția acestui sindrom aderențial. Deocamdată, evoluția este bună și sperăm să rezolvăm cu tratament conservator până la capăt”, a mai precizat medicul.