ChatGPT devine și mai bun. Ce va fi nou la chatbot-ul de inteligență artificială, cum îți vine în ajutor

ChatGPT devine și mai bun. Ce va fi nou la chatbot-ul de inteligență artificială, cum îți vine în ajutor

Unul dintre marile dezavantaje ale interacțiunii cu un chatbot AI, inclusiv atunci când vorbim despre ChatGPT, este că totul se resetează odată ce conversația s-a încheiat.

Acesta nu își va aminti cine ești sau ce ai întrebat anterior, iar funcția este intenționată, din motive de confidențialitate, dar împiedică cu adevărat tehnologia să se dezvolte într-un adevărat asistent digital care să te cunoască suficient de bine pentru a-ți fi de ajutor în mod real.

ChatGPT mai urcă o treaptă pe scara tehnologiei

OpenAI încearcă să rezolve această problemă și în cele din urmă adaugă o funcție de memorie la ChatGPT. Acest lucru va permite botului să-și amintească detalii personale importante din conversațiile anterioare și să aplice acest context la interogările curente.

Practic, îi poți spune lui ChatGPT să-și amintească ceva specific, cum ar fi faptul că lucrezi într-un anumit loc și, de regulă, ai nevoie de anumite informații.

Acesta va stoca automat aceste date așa cum ai solicitat și le va aplica în conversațiile și sarcinile viitoare.

În plus, sistemul va învăța în timp. Va stoca natural date pe măsură ce efectuezi interogări. Scopul este ca chatbot-ul să devină mai inteligent și, mai important, să fie ajustat la nevoile tale specifice.

Vezi și: Ce este GPT din ChatGPT, de fapt: mulți îl utilizează fără să știe asta

Magazinul GPT este plin de chatboți unici care ar beneficia cu siguranță de această funcție de memorie.

Acest lucru nu pare prea diferit de modul în care funcționează deja internetul. Aplicațiile stochează date personale, la fel fac și site-urile web și rețelele sociale.

Vezi și: Cum folosești ChatGPT complet gratuit. Pașii simpli pe care trebuie să îi urmezi

Cu toate acestea, există preocupări semnificative legate de confidențialitate cu modul standard de realizare a lucrurilor care se suprapun absolut acestei funcții de memorie.

Utilizatorii ar urma să aibă control total, susține OpenAI

În acest sens, OpenAI spune că utilizatorii vor avea control asupra memoriei ChatGPT-ului și că sistemul a fost antrenat să nu-și amintească automat anumite subiecte sensibile, cum ar fi datele de sănătate.

Compania spune că poți pur și simplu să-i spui botului să uite ceva și că va face acest lucru. Există, de asemenea, o filă de Administrare a Memoriei inclusă în setările pentru ajustări mai nuanțate. Dacă întreaga idee te deranjează, poți să dezactivezi complet funcția.

Evident, rămâne de văzut cât de bine și corect va funcționa noua îmbunătățire a chatbotului de inteligență artificială de la OpenAI.

Vezi și: Ce este ChatGPT și cum funcționează, de fapt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *