Cinci măsuri de respectat în viața de zi cu zi pentru a crește un copil sănătos

Cinci măsuri de respectat în viața de zi cu zi pentru a crește un copil sănătos

În topul priorităților părinților se află sănătatea și bunăstarea celor mici. Igiena corectă, alimentația sănătoasă, vizitele periodice la medic și timpul de calitate petrecut cu copiii sunt câteva modalități de a crește copii fericiți și sănătoși, scrie Hotnews.

Copiii sunt oglinda părinților, iar unele măsuri de avut în vedere în creșterea lor sunt dintre cele mai importante.

 

Igiena mențin copilul sănătos

 

Cel mic trebuie desprins să se spele corect pe mâini mai ales înainte de masă, după folosirea toaletei, după ștergerea nasului sau după ce a venit de afară, potrivit Mayo Clinic. Statisticile medicale arată că păstrarea mâinilor curate diminuează cu 50% îmbolnăvirile specifice copilăriei.

De asemenea, acesta trebuie învățat să-și acopere gura atunci când tușește sau strănută. Virusurile de răceală și gripă ajung în organism prin nas, ochi sau gură, astfel că atingerea lor cu mâinile murdare trebuie evitată, pe cât posibil.

 

Alimentația este importantă

 

Alimentația este importantă în dezvoltarea copiilor.

Masa de dimineață este importantă pentru a avea energie întreaga zi și pentru randamentul intelectual, dar și pentru o dezvoltare corporală armonioasă. Conținutul de fibre din prima masă a zilei scad obezitatea, riscul de instalare a diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Potrivit unui studiu, copiii care sunt obișnuiți să ia micul dejun în mod regulat învață să consume cantități adecvate de nutrienți importanți și mai puține grăsimi și colesterol, dar, totodată, nivelurile de minerale și vitamine, precum fier, B complex, vitamina D, sunt cu 60% mai mari, comparativ cu cei care nu sunt învățați cu prima masă a zilei, potrivit verywellfamily.com.

 

Numărul orelor de somn potrivite pentru vârsta lor

 

Somnul este un alt factor extrem de important în creșterea celui mic. Potrivit Național Sleep Foundation, un copil cu vârsta între 3 și 5 ani are nevoie de 10-13 ore de somn în fiecare zi, unul între 6 și 12 ani, de 9-12 ore, iar un adolescent între 13 și 18 ani, de 8-10 ore pe zi.

Studiile arată că lipsa unui tipar de somn regulat îi afectează pe copii în mai multe feluri – le scade capacitatea de concentrare, crește riscul de depresie, suicid, obezitate și de a suferi accidentări, conform sursei citate.

 

Controale periodice la medic

 

Vizitele la medicul pediatru, nu doar atunci când copilul este bolnav, sunt un alt aspect important.

Medicul pediatru îi poate ajuta pe părinți cu sfaturi despre modul în care sănătatea celui mic poate fi menținută și îmbunătățită.

 

Activitate fizică zilnică

 

Copiii au nevoie de cel puțin 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi pentru a se dezvolta sănătos. Plimbările sau mersul pe bicicletă pot fi pentru întreaga familie modalități de a face mișcare și a petrece timp de calitate împreună, mai scrie Hotnews.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *