CJ Ilfov a modernizat și reabilitat „trei drumuri județene extrem de importante”. Mirabela Dumitrache: 50 de kilometri de asfalt pe care se circulă ca în palmă, trotuare, piste de biciclete, spații verzi (VIDEO)

CJ Ilfov a modernizat și reabilitat „trei drumuri județene extrem de importante”. Mirabela Dumitrache: 50 de kilometri de asfalt pe care se circulă ca în palmă, trotuare, piste de biciclete, spații verzi (VIDEO)

Consiliul Județean Ilfov a modernizat și reabilitat trei drumuri județene extrem de importante, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituției, Mirabela Dumitrache, sâmbătă, la Podcast B1 cu Alex Vlădescu.

 

Mirabela Dumitrache, pe B1 TV, despre drumurile județene modernizate de CJ Ilfov

 

„Vă spuneam de bugetul record pentru județul Ilfov anul acesta, 588 de milioane de lei pentru infrastructură, dar vreau să încep deja cu ce am realizat în ultimii ani în județul Ilfov – și mă refer aici la trei drumuri județene extrem de importante. Concret, DJ 101 Balotești-Sitaru, DJ 100 Otopeni-Tunari și DJ 401 Berceni-Vidra”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CJ Ilfov.

„Sunt trei drumuri județene modernizate, reabilitate (…). Înseamnă 50 de kilometri de asfalt pe care acum, la această oră când noi vorbim, se circulă ca în palmă, înseamnă totodată și refacerea trotuarelor, realizarea de piste de biciclete, dar și realizarea de spații verzi. Asta înseamnă trei drumuri județene, adică trebuie să privim per ansamblu, pentru că nu este numai asfaltul care a fost reabilitat și modernizat, ci înseamnă și trotuarele, pistele și spațiile verzi”, a continuat Mirabela Dumitrache.

 

Ce a spus Constantin Călinoiu despre soluțiile alese pentru evitarea blocajelor

 

Despre modernizarea celor trei drumuri a vorbit și Constantin Călinoiu, director general al Direcției Generale de Investiții și Administrare Drumuri Județene.

„Pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, cele care sunt pe o distanță mai lungă, ne lovim de anumite probleme datorită faptului că trebuie să lucrăm într-o zonă care este limitată de proprietăți în intravilan, adică o zonă moștenită. Deci un drum județean normal, conform normativului și ordonanței 43, ar trebui să aibă 12 metri din ax, adică 24 de metri lățimea drumului. Eh, noi vom lucra în localități și la 13, 14 metri. Va trebui să realizăm în acest perimetru și trotuare, și piste, și spații verzi. Pentru a reuși să facem acest lucru, am apelat și la soluția de a reloca rețeaua electrică de medie și joasă tensiune, de asemenea, să realizăm canalizare pluvială, ca să putem realiza aceste elemente ale drumului – piste de biciclete, spații verzi și trotuare”, a declarat Constantin Călinoiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *