Clădirile degradate aduc Capitala în top 10 orașe vulnerabile din lume. Bico Industries vine cu soluția prin campanie Atenție NU cade tencuiala

Clădirile degradate aduc Capitala în top 10 orașe vulnerabile din lume. Bico Industries vine cu soluția prin campanie Atenție NU cade tencuiala

România este printre statele europene cele mai expuse la dezastre produse de cutremure. În același timp, Bucureștiul este considerat unul din cele mai vulnerabile 10 orașe ale lumii în caz de cutremur, din cauza numărului mare de clădiri degradate. Din păcate, plăcuțele cu „Atenție, cade tencuiala” sau notificările trimise de RO alert nu pot salva vieți, însă efortul comun depus de companii, autorități și comunitate poate schimba lucrurile. Bico Industries, liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei a ales să se implice în rezolvarea acestor probleme și donează proprietarilor și asociațiilor de locatari plase necesare pentru reabilitarea fațadelor. Prin produsele premium pe care le produce, compania contribuie la  accelerarea procesului de reabilitare a clădirilor sensibile, aducându-le la cele mai înalte standarde europene. 

Astfel, Bico Industries lansează campania Atenție NU cade tencuiala prin care pune gratuit la dispoziția proprietarilor și asociațiilor de locatari, care deja au început să renoveze fațadele blocurilor, plase de fibră de sticlă. Tot ce trebuie să facă aceștia pentru a beneficia de produsele BICO este să se înscrie pe site, și să completeze un formular. Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Marcarea clădirilor vechi s-a dovedit ineficientă pentru români, însă semnalizarea soluției este mai practică. Astfel că Bico montează în București Timișoara și Piatra Neamț, în zone cu trafic ridicat, panouri de publicitate stradală cu QR coduri care odată scanate duc către site-ul campaniei unde oamenii pot înscrie clădirile. În final, departamentul logistic al companiei va verifica eligibilitatea celor înscriși și se va asigura că acele clădiri selectate ca fiind valide vor primi plasele de care au nevoie pentru reabilitare. Compania va comunica public beneficiarii, pe măsură ce vor fi îndeplinite condițiile legale.

Cum nicio inițiativă nu poate funcționa fără suport, Bico Industries impulsionează comunitatea să ia partea la acest demers, prin semnalizarea clădirilor care au nevoie de donații, direct de pe site-ul campaniei. Procesul este simplu pentru că cei care doresc să identifice clădirile și semnele cu ,,atenție cade tencuiala” au la dispoziție o hartă interactivă. 

Atenție NU cade tencuiala reprezintă un pas înainte spre a avea orașe mai sigure în țară. Un dezastru natural, așa cum este cutremurul, nu poate fi oprit, însă metodele de prevenție, precum utilizarea armăturilor potrivite în reabilitarea clădirilor vulnerabile, vor reduce semnificativ daunele. Dincolo de implicarea companiilor active social, implicarea voluntară a cetățenilor poate accelera procesul de reedificare a României. 

Planul Național de Management al Riscurilor de Dezastre a scos la iveală faptul că un cutremur puternic poate afecta până la 65% din populația urbană a țării, care locuiește în 40 de municipii și orașe. În țară sunt 2.687 de clădiri cu risc seismic I și II, iar conform legii, proprietarii au obligația să suporte costurile de reabilitare, în caz contrar riscă amenzi şi creşterea impozitelor cu până la 500%.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *