CTP: E îngrozitor să vezi cum corupția ucide, la Crevedia, la ferma Dacilor, dar ce să mai spui când legea ucide? Merită să mai existe România?

CTP: E îngrozitor să vezi cum corupția ucide, la Crevedia, la ferma Dacilor, dar ce să mai spui când legea ucide? Merită să mai existe România?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat situația din România și consideră că țara este condusă de o clasă politică și guvernamentală incompetentă și coruptă, coroborată cu un sistem de justiție nedrept, afirmând că „legea ucide”, iar cetățenii trebuie să se mobilizeze pentru a schimba această stare de fapt.

Jurnalistul a evidențiat problemele de corupție și injustiție ale sistemului guvernamental, politic și juridic și a lansat în final o întrebare asupra viabilității statului român.

„Șeful Armatei vrea pregătire militară generală, în vederea unui război cu Rusia. Adică, revenirea la «armata întregului popor» a lui Ceaușescu. Cel mai frecvent răspuns al celor întrebați dacă vor să se instruiască ca să lupte pe front pentru România este: «Să ne apere NATO. Eu n-am ce apăra». Așa să fie, ce pretind acești defetiști, viitori dezertori? Zic că nu”, și-a început CTP editorialul de pe Facebook.

El a adăugat că „există niște lucruri de apărat, prin vitejie patriotică, în țara asta” și a dat mai multe exemple pentru care este nevoie ca cetățenii să intervină.

Primul este cazul lui Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședintele PNL, urmărit penal de DNA, fiind acuzat că a primit mită 16 milioane de lei. CTP scrie că Dumitrescu „merge cu Lamborghini, consoarta cu Bentley, sau invers, și sparge 600.000 de euro din șpăgi în vacanțe prin stațiuni de superlux de pe mapamond”, în timp ce Klaus Iohannis „nu dă voie să știm cât cheltuiește din bugetul statului întins până la rupere, făcând turism prezidențial, împreună cu consoarta, cu avioane private pentru milionari”.

Alt exemplu este cazul polițistului care a ucis acum doi ani o fetiță pe trecerea de pietoni, iar acum a primit din partea instanței doar închisoare cu suspendare. „Justiția română hotărăște că polițistul care, mergând cu viteză, a omorât o copilă pe trecerea de pietoni, nu va face nicio zi de pușcărie. E îngrozitor să vezi cum corupția ucide, la Crevedia, la Ferma Dacilor, dar ce să mai spui când legea ucide?”, a scris CTP.

Un alt exemplu este cazul Arhiepiscopului de Tomis, Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență. CTP susține că preotul „nu va păți, nici el, nimic”, după ce a cerut instanței eliminarea probelor video din dosarul penal instrumentat de DNA.

Tot la capitolul injustiție, Cristian Tudor Popescu l-a inclus și pe fostul președinte Ion Iliescu, care „rămâne nepedepsit pentru crimele din decembrie ’89 și iunie ’90”.

Alte critici, la Guvern și la politicieni

Cu privire la Guvern, CTP l-a criticat pe Marcel Ciolacu, susținând că „s-a făcut revoluționar de ’89 pe baza propriilor declarații, între care una falsificată” și a adăugat că „niciunul dintre prim-miniștrii, miniștrii, generalii doctori în plagiat n-a avut dureri nici în pix din cauza asta”.

La capitolul politică, el a mai acuzat „cârdășia de guvernământ PSD-PNL” care „aranjează la tejghea cine să fie ales președinte al României în 2024 și cine în 2028”, după cum a dezvăluit Libertatea. „Adică, desființează democrația, alegerile și pe alegători”, a menționat CTP.

Având în vedere problemele din România, care includ corupția, injustiția și lipsa de responsabilitate pentru infracțiuni, CTP sugerează că trebuie pusă sub semnul întrebării necesitatea și relevanța existenței țării.

„Completați dumneavoastră lista, mergând înapoi până în 1989. Și, pe cale de consecință, cred că ar fi necesar, pentru lămurire, un referendum cu întrebarea: Merită să mai existe România?”, a încheiat CTP.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *