Cum motivează BEC respingerea înregistrării Alianţei Dreapta Unită: Cristian Diaconescu este înscris președinte PMP, nu Eugen Tomac

Cum motivează BEC respingerea înregistrării Alianţei Dreapta Unită: Cristian Diaconescu este înscris președinte PMP, nu Eugen Tomac

Biroul Electoral Central a anunţat duminică, 17 martie, că Protocolul de constituire a alianţei USR-PMP-Forţa Dreptei a fost respins, la cererea PSD, pentru că în Registrul partidelor politice, „preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”.

„Tinând cont de documentele depuse de către USR în susţinerea protocolului de alianţă, respectiv de PSD în sensul respingerii protocolului de alianţă, precum şi de opiniile exprimate în cadrul dezbaterilor de membrii Biroului Electoral Central în şedinţa din data de 17 martie” BEC a respins protocolul de constituire a Alianţei electorale dintre Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei, a transmis BEC, într-un comunicat citat de Agerpres.

BEC a adăugat că s-a ținut cont de „punctele exprimate de cei care au promovat respingerea protocolului alianţei”, adică de PSD, pentru că „la poziţia nr. 62 din Registrul partidelor politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”, nu Eugen Tomac, cel care este acum președintele partidului.

„Luând în considerare că, din partea Partidului Mişcarea Populară, protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici Eugen Tomac şi nici Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP”, se mai arată în comunicat.

Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei. Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 24 de ore. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cel al PMP, Eugen Tomac, dar și cel al Forței Dreptei, Ludovic Orban, au anunțat deja că vor ataca decizia.

Mai mult, liderii celor 3 partide de Opoziție au chemat oamenii în Piaţa Universităţii, astăzi, 17 martie, de la ora 16:00, pentru strângerea de semnături în vederea candidaturilor la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

Campania electorală va începe pe 10 mai și se va încheia pe 8 iunie, la ora 7.00, potrivit deciziei adoptate de Guvern. Votul pentru alegerile europarlamentare și locale începe pe 9 iunie, la ora 7.00 și se va încheia în aceeași zi, la ora 22.00.

Calendarul alegerilor din acest an:

9 iunie – europarlamentare și locale
15 și 29 septembrie – prezidențiale
8 decembrie – parlamentare
  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *