Cum să recunoști untul contrafăcut. Detaliul la care puține gospodine sunt atente

Cum să recunoști untul contrafăcut. Detaliul la care puține gospodine sunt atente

Cum să recunoști untul contrafăcut? Nu e deloc dificil să faci asta. În acest mod îți dai seama dacă ai cumpărat sau nu un produs natural și dacă te poți bucura într-adevăr de beneficiile sale.

Cum să recunoști untul contrafăcut

Din păcate, tot mai multe produse din comerț sunt contrafăcute. Spre exemplu, o mare parte din mierea vândută în magazine nu este una naturală. Și nici uleiul de măsline, care a devenit un produs de lux din cauza prețului, nu mai este de încredere.

Adevărul este că lista produselor contrafăcute din comerț este una cu mult mai mare. Inclusiv brânza poate fi contrafăcută, iar la fel și untul. Cum să recunoști însă un aliment cu adevărat natural?

Dacă vrei să recunoști untul contrafăcut, află că acesta este chiar foarte ușor de falsificat. Există o mulțime de ingrediente care pot să ofere aceeași textură, un gust similar, dar nu și aceleași beneficii.

În primul rând citește eticheta și uite-te la preț. Dacă un produs este prea ieftin, s-ar putea ca și calitatea să nu fie chiar cea așteptată. De asemenea, termenul de valabilitate contează și el.

Ce trebuie să scrie pe etichetă

Spre exemplu, un produs care are un termen de valabilitate mai mare de o lună de zile, atunci are conservanți cu siguranță. Drept urmare, sunt șanse mari ca produsul respectiv să fie contrafăcut, dacă vorbim de unt.

În ce alte moduri poți să recunoști untul contrafăcut? Ține cont de faptul că untul de calitate este considerat cel care are un conținut de grăsime de peste 80%. Mai poți să faci însă și un test acasă.

Dacă ai apucat să achiziționezi deja un produs și ai semne de întrebare, nu trebuie decât să faci un test banal. Umple un pahar cu apă fierbinte și apoi adaugă o bucățică de unt. Amestecă totul foarte bine și așteaptă 60 de secunde.

Dacă untul s-a strâns la suprafață, iar restul apei a rămas curată, atunci produsul este contrafăcut. De asemenea, dacă untul devine o pastă la suprafață, atunci calitatea lui e cu adevărat una destul de proastă.

Un unt autentic se combină perfect cu apa. Astfel, nu vor fi observate bucăți mici la suprafață. Acesta este de altfel și semnul care confirmă faptul că produsul nu conține grăsimi vegetale ori alte ingrediente care pot fi periculoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *