De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului. Cât de periculos e acest gest, de fapt

De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului. Cât de periculos e acest gest, de fapt

De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului? În timpul drumurilor lungi, e posibil ca la un moment dat fie să te plictisești, fie să vrei să îți întinzi picioarele.

De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului

Și cel mai probabil dacă stai pe scaunul din dreapta, în față, vei avea tendința să îți pui picioarele pe bordul mașinii. Ce se întâmplă dacă faci acest lucru și la ce pericol te expui fără să îți dai seama?

Unele persoane ajung să își scoată picioarele inclusiv pe fereastră. Adevărul este că în primul rând, acest lucru este ilegal, cel puțin în cazul șoferului. Conducătorul auto nu are voie să facă așa ceva, chiar dacă mașina e pusă pe pilot automat.

În cazul unei situații de urgență, e posibil ca acesta să nu aibă timp să apese frâna. Referitor la pasageri, legea nu le interzice să stea în vreo poziție anume. Pe de altă parte, e bine să cunoaștem riscurile înainte de orice.

De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului? În primul rând, dacă șoferul va pune frână, sau dacă are loc un accident, pasagerul din față poate fi rănit destul de grav.

Ce se întâmplă în cazul unui accident

Asta în contextul în care energia cinetică îi va proiecta corpul spre motor. De cealaltă parte, bordul îi va bloca picioarele într-o poziție deloc normală. De aici poate apărea o ruptură de femur, de șold, coloana poate fi fracturată, iar în cel mai rău caz se poate ajunge și la deces.

Nici airbag-ul nu este de mare ajutor în această situație. Dacă stai cu picioarele pe bordul mașinii și are loc un accident, iar airbag-ul frontal va fi declanșat, acesta va proiecta picioarele spre pieptul, dar și spre capul pasagerului, arată promotor.ro.

Iar același lucru se întâmplă și în cazul unui pasager care stă cu picioarele pe geam. Caroseria mașinii e făcută să protejeze pasagerii într-adevăr, la fel ca airbag-ul. Totuși, condiția este ca pasagerul să stea în scaun cu centura de siguranță în caz de impact.

Astfel, pentru a fi în siguranță, indiferent de călătoria pe care o facem, este bine să ținem cont de aceste detalii. Deși unele obiceiuri pot fi relaxante, în unele cazuri ne pot face mai mult rău decât bine.

Please follow and like us:
Pin Share