Desinația preferată a românilor unde turiștii pot fi amendați cu până la 3000 de euro pentru un obicei banal. Ce este interzis începând cu această vară

Desinația preferată a românilor unde turiștii pot fi amendați cu până la 3000 de euro pentru un obicei banal. Ce este interzis începând cu această vară

O nouă regulă care se aplică pentru vacanțele în Grecia. Mersul mașina în țara elenă poate deveni scump dacă nu respectăm reglementările locale privind utilizarea vehiculului în medii naturale.

Ești pasibil de amendă dacă faci asta în Grecia

Odată cu sosirea sezonului estival, numeroși turiști planifică excursii cu mașina în Grecia, însă anumite reguli legale rămân necunoscute. În această țară există legi care interzic dormitul în vehicule în anumite locuri publice.

O întrebare pe buzele tuturor este ce anume se întâmplă dacă cineva alege să plece în vacanță cu mașina, folosind-o și ca loc de cazare. În primul rând, vehiculul trebuie să respecte Codul Rutier și să nu fie parcat în zone interzise sau care blochează traficul, scrie ziare.com.

Dacă cineva decide să folosească mașina pentru a dormi, chiar și pentru o noapte, trebuie să fie conștient de restricțiile specifice. Este important de menționat că, cu rare excepții, camparea liberă este interzisă în Grecia și se sancționează sever dacă este constatată de autorități.

Dacă cineva doarme în mașină fără a monta elemente care transformă vehiculul într-un spațiu de campare, cum ar fi banchete sau copertine, nu există o încălcare a legii și nu se aplică amendă.

În caz contrar, amenda începe de la 300 de euro pe persoană sau pe vehicul și poate include acțiuni legale, cu pedepse de până la 3.000 de euro, mai precizează sursa citată.

Cât te costă să mergi în Grecia cu mașina

Un român care plănuiește să se relaxeze în Grecia în această vară a întrebat pe un grup de Facebook dedicat turiștilor români ce taxe va trebui să plătească dacă folosește mașina ca mijloc de transport.

„Mâine plec spre Thassos cu mașina și aș vrea să știu ce taxe ar trebui achitate și dacă recomandați un traseu anume. Până acum am călătorit doar cu avionul”, a fost întrebarea românului.

Printre răspunsurile primite se numără vinieta pentru Bulgaria, taxa de autostradă în Grecia și taxa de pod la Giurgiu. De asemenea, costurile sunt influențate de distanța parcursă. De exemplu, dacă pleci din Galați către Grecia, vei avea cheltuieli suplimentare față de cineva care pleacă din București.

În cele din urmă, bărbatul a descoperit că va trebui să plătească o taxă de pod de 15 lei la Giurgiu, taxe de autostradă în Grecia de 20 de cenți până la maximum 2 euro pe segment și o vinietă pentru Bulgaria, care costă aproximativ 35 de lei.

„Taxă de pod la Giurgiu -15 lei, apoi vinieta la bulgari, luată din timp sau în ziua plecării, pentru perioada cât stați acolo, apoi la greci aveți doar taxe de autostrada și atât. Sunt opriri pe fiecare autostradă, unde se plătesc taxe între 20 cenți și maxim 2 euro (similară cu cea de la Fetești)!”/”La bulgari au vinieta de weekend, între vineri și duminică, sau de o săptămână, e cam 35 de lei”, au mai scris oamenii în comentarii.

 

Please follow and like us:
Pin Share