Efecte benefice complet neașteptate ale mustului – Care e singurul moment în care devine toxic pentru organism

Efecte benefice complet neașteptate ale mustului – Care e singurul moment în care devine toxic pentru organism

Datorită conținutului său ridicat de zahăr și valoare calorice mari, mustul poate contribui la creșterea în greutate dacă este consumat în exces. Un pahar mic de must este comparabil cu un kilogram de struguri, conform sfatulmedicului.ro.

Persoanele cu diabet sau rezistență la insulină ar trebui să evite mustul, din cauza nivelului său ridicat de zahăr, aproximativ 280 grame pe litru.

De asemenea, cei cu anemie sau cu un sistem imunitar slăbit ar trebui să fie precauți, deoarece mustul poate reduce nivelurile de fier din organism.

Șoferii trebuie să fie deosebit de atenți. Medicii avertizează că mustul este adesea făcut din struguri nespălați și, prin urmare, ar trebui consumat cu prudență de femeile însărcinate și evitat de copiii cu imunitate scăzută.

Șoferii ar trebui să se abțină de la must dacă intenționează să conducă, deoarece concentrația de alcool din must crește odată cu trecerea timpului. După 3-4 zile de fermentație, nivelul de alcool poate ajunge până la 4%.

Cu toate acestea, beneficiile mustului nu trebuie ignorate. Mustul din struguri roșii sau negri conține resveratrol, care reduce colesterolul “rău” și previne afecțiunile cardiace. Flavonoidele din must cresc colesterolul “bun”, prevenind astfel obstrucția arterială și complicațiile cardiovasculare.

Mustul are și proprietăți antibacteriene și antivirale, protejând împotriva infecțiilor respiratorii și altor boli cauzate de microbi și viruși. De asemenea, accelerează metabolismul, ajută la eliminarea toxinelor și previne infecțiile urinare și renale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *