EXCLUSIV. Șapte medici de la Spitalul Bagdasar-Arseni și-au dat demisia din contractele de gărzi: „Condițiile ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional”

EXCLUSIV. Șapte medici de la Spitalul Bagdasar-Arseni și-au dat demisia din contractele de gărzi: „Condițiile ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional”

Doctorii din secția de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, cei care au primit răniți arși din incendiile de la Crevedia sau Călimănești, și-au depus demisiile în dimineața zilei de luni, 9 octombrie 2023.

Șapte medici plasticieni de la Spitalul Bagdasar-Arseni, cel mai mare spital de urgență din sudul Bucureștiului, și-au dat demisia din contractele de gărzi.

Într-un document înregistrat de spital sub numărul 50.410, medicii și-au motivat gestul. Și spun că „recurgem la acest gest radical” pentru că „actualele condiții din Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și riscul de malpraxis ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional”.

Medicii de pe secția de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă din Spitalul Bagdasar sunt cei care au primit răniți arși din incendiile de la Crevedia sau Călimănești.

Iată, mai jos, documentul semnat de șapte medici.

Medicii au acuzat problemele în mod constant

Recent, după explozia de la Crevedia, unul dintre medici a acuzat chiar în Libertatea condițiile. Acesta s-a revoltat „după o nouă tragedie care ne-a prins nepregătiți”. „Colegii mei fac eforturi imense. Aici trebuia să fie un centru pentru mari arși! E o improvizație”, declara el pentru ziar.

Mai mult, încă din februarie 2022, Libertatea a scris că secția de arși de la Bagdasar a fost „înghesuită în altă locație pentru a se face UPU”.

Asta după un control din iulie 2021 al Inspecției Sanitare de Stat, din subordinea Ministerului Sănătății, care a scos la iveală o serie de nereguli ce afectau direct calitatea tratamentului pacienților cu arsuri de la Bagdasar Arseni, spital din sudul Bucureștiului. 

S-a constat că nu existau circuite medicale, se foloseau materiale consumabile expirate, cadrele medicale nu se dezinfectau pentru fiecare pacient ars în parte, ci la comun, iar rezervele erau mai mici chiar și decât minimul prevăzut de normele sanitare.

Conducerea spitalului a negat, atunci, problemele, punctând că a fost vorba de unele „neconformități”, și nu „nereguli”.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *