Filmul arestării primarului fugar Cătălin Cherecheș. Cum a fost prins de procurorii germani

Filmul arestării primarului fugar Cătălin Cherecheș. Cum a fost prins de procurorii germani

Procurorii germani povestesc că, inițial, au primit o posibilă localizare a fugarului Cătălin Cherecheș în sudul Bavariei. În acel moment, Procuratura Generală din Munchen a început urmărirea, precum și supravegherea telefoanelor primarului. Astfel, ofițerii de la Biroul de Investigații Penale al landului Bavaria au aflat unde se află Cherecheș. De acolo și până la arestarea din 28 noiembrie a mai fost un singur pas.

După capturare, procurorul general al landului Bavaria a declarat că este bucuros că a putut ajuta România în acest demers. Acesta a adăugat faptul că acest caz dovedește că o strânsă cooperare între autoritățile judiciare europene este esențială pentru succesul urmăririi penale.

Cozmin Gușă: Se reactivează Consiliul NATO-Rusia! Viitorul șef al alianței va coordona negocierile de pace, dar acesta nu va fi Rutte sau Iohannis, românul e folosit doar pe post de berbece

Parchetul General a aprobat cererea de extrădare a lui Cătălin Cherecheș pe 13 martie. Data limită până la care va ajunge într-un penitenciar din România este 22 martie. Între timp, soția și socrii edilului fugar au ajuns în fața judecătorilor, fiind inculpați în dosarul de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Cătălin Cherecheș va fi adus în țară în cel mult 10 zile

Parchetul General din München a inițiat extrădarea către România a fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Acesta fost arestat la Augsburg în 28 noiembrie 2023, potrivit unui comunicat al instituției germane.

Parchetul General a inițiat returnarea lui Cherecheș în România, care trebuie să aibă loc în termen de zece zile.

„Parchetul din München pune capăt evadării unui primar român și aranjează extrădarea acestuia în România.

Accident grav în Vaslui: Patru tineri, în stare gravă la spital după ce au intrat cu maşina într-un cap de pod în comuna Pădureni

Un primar român care a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție a fugit în Germania, în noiembrie 2023, înainte de executarea sentinței. Parchetul din München a inițiat imediat percheziții, care au dus la arestarea lui, în Augsburg, pe 28 noiembrie 2023.”

La solicitarea Parchetului din München, Tribunalul Regional München a declarat ca extrădarea persoanei persecutate în România este admisibilă la 13 martie 2024. Parchetul a aprobat extrădarea pe 13 martie 2024 și a inițiat întoarcerea persoanei în România, care trebuie să aibă loc în termen de zece zile.

Procurorul general din München, Reinhard Röttle, a preciat că este bucuros că a putut sprijini “justiția din România atât de rapid și eficient în lupta sa împotriva corupției. Acest caz dovedește că o cooperare strânsă între autoritățile judiciare europene este esențială pentru succesul urmăririi penale”.

România are în continuare cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană. Specialiștii vorbesc despre trei tipuri de inflații la raft 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *