Germania nu intenționează momentan să trimită Ucrainei rachetele de croazieră Taurus, îndelung solicitate de Kiev. Explicația lui Scholz

Germania nu intenționează momentan să trimită Ucrainei rachetele de croazieră Taurus, îndelung solicitate de Kiev. Explicația lui Scholz

Guvernul de la Berlin nu are în prezent planuri de a furniza Ucrainei rachete de croazieră Taurus, pentru că acestea nu sunt comparabile cu rachetele furnizate de Franța și Marea Britanie, relatează miercuri, 4 octombrie, ziarul german Bild, potrivit Reuters.

Berlinul este, de asemenea, îngrijorat de faptul că rachetele ar putea fi folosite pentru a ținti podul Kerci care leagă Rusia continentală de Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, mai scrie Bild.

Kievul a cerut insistent Berlinului să îi furnizeze rachetele Taurus, care ar putea oferi Ucrainei capacitatea de a provoca pagube semnificative mai adânc în teritoriile ocupate de forțele ruse. Berlinul a afirmat în repetate rânduri că va acționa doar în acord cu Washingtonul în ceea ce privește livrările de arme către Ucraina.

Conform Bild, cancelarul Olaf Scholz a declarat săptămâna trecută în fața comisiei pentru afaceri externe a parlamentului de la Berlin că rachetele Taurus nu sunt comparabile cu rachetele de croazieră SCALP ale Franței sau Storm Shadow ale Marii Britanii, deoarece aceste țări contribuie direct cu geo-date privind țintele și sunt implicate cu propriul personal.

Un purtător de cuvânt al cancelariei federale a declarat că nu există noi actualizări în ceea ce privește chestiunea rachetelor de croazieră Taurus pentru Ucraina.

Bild mai scrie că oficiali guvernamentali britanici au încercat în ultimele săptămâni să convingă Germania să trimită Kievului rachete Taurus.

Miercuri, Bloomberg a relatat că Germania intenționează să furnizeze Ucrainei sisteme suplimentare de apărare antiaerienă, care să ajute la protejarea transporturilor de cereale în fața unor potențiale atacuri ale rușilor.

Luna trecută, Germania a anunțat un nou pachet de ajutor în valoare de 400 de milioane de euro pentru Ucraina, care include muniție suplimentară, vehicule de protecție și sisteme de deminare.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *