Gheorghe Ialomițianu: PSD-PNL vor anula facilitățile fiscale și știți ce înseamnă lucrul acesta? Sărăcirea oamenilor care trăiesc din muncă. Cel mai mult vor fi afectați cei din sectorul privat (VIDEO)

Gheorghe Ialomițianu: PSD-PNL vor anula facilitățile fiscale și știți ce înseamnă lucrul acesta? Sărăcirea oamenilor care trăiesc din muncă. Cel mai mult vor fi afectați cei din sectorul privat (VIDEO)

Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, a vorbit, joi, în cadrul emisiunii Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre impozitarea progresivă.

Ialomițianu spune că “PSD-PNL nu mai introduc impozitul pe venitul global, să acorde deduceri, vor transfera această obligație către angajator, privind impozitarea progresivă”.

 

„Dacă introduc impozitarea progresivă, totul rămâne la nivelul angajatorului”

 

„Dacă introduc impozitarea progresivă, totul rămâne la nivelul plătitorului de venit, angajatorului. Numai dacă ar introduce impozitul pe venitul global, atunci ar intra pe procedură și ANAF-ul, adică ar trebui să se organizeze. Deci PSD-PNL nu mai introduc impozitul pe venitul global, să acorde deduceri, vor transfera această obligație către angajator, privind impozitarea progresivă.

Vor anula facilitățile fiscale și știți ce înseamnă lucrul acesta? Sărăcirea oamenilor care trăiesc din muncă. Cel mai mult vor fi afectați cei din sectorul privat.

PSD și PNL nu sunt în stare să reducă cheltuielile bugetare, față de anul trecut – reprezentau 19 % creșterea cheltuielilor bugetare față de 2022, acum au sărit la 26 % cheltuielile bugetare, față de anul trecut”, a spus fostul ministru de Finanțe.

 

„Cei de la putere măresc cheltuielile bugetare, nicidecum nu le reduc”

 

„Deci cei de la putere măresc cheltuielile bugetare, nicidecum să le reducă, pentru că au clientela politică, vor să își mențină oamenii de partid în sistemul bugetar și ei ce fac? Măresc impozitele și taxele, dar nu pot reduce deficitul bugetar, că oricât ar majora impozitele și taxele, mediul de afaceri nu mai suportă și vor plăti din ce în ce mai puțin. Și atunci ce se va întâmpla? Ne vom îndatora. Și spunea domnul Ciolacu, ieri, la un post de televiziune, că în 2020, 2021, România s-a împrumutat. Într-adevăr, pentru că a fost pandemie, dar în 2022, 2023, stocul de datorie a fost mai mare, peste 200 de miliarde, față de 2020, 2021. Țara a fost îngropată în datorii în 2022, 2023.

Iar domnul ministru Boloș ne spune că încă vreo 7 ani o să crească datoria publică, pentru că nu sunt în stare să implementeze reformă în administrație și or să sacrifice mediul de afaceri de dragul clientelei politice”, a mai adăugat Ialomițianu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *