Guvernul anunță ajutor de urgenţă pentru familia elevului mort la Odorheiu Secuiesc și cea a fetelor rănite. Care e suma alocată

Guvernul anunță ajutor de urgenţă pentru familia elevului mort la Odorheiu Secuiesc și cea a fetelor rănite. Care e suma alocată

Guvernul a aprobat joi, 21 decembrie, un ajutor de urgenţă pentru familia lui David, elevul de 17 ani mort la Odorheiu Secuiesc, după ce internatul s-a prăbușit peste el, respectiv pentru cele trei fete rănite în tragedia de pe 18 decembrie.

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 915.500 de lei pentru sprijinirea a 208 familii şi persoane singure, care se află în situaţii dificile din cauza unor incendii, a pagubelor produse de fenomene meteo extreme sau periculoase, de accidente sau de situaţii deosebite din cauza stării de sănătate, potrivit Agerpres.

De aceste ajutoare vor beneficia şi familiile afectate de tragedia de la Odorheiu Secuiesc.

Astfel, familia lui David, adolescentul mort în tragedie, va primi suma de 10.000 de lei. Familia fetei care se află în stare gravă, în comă, va primi tot 10.000 de lei, în vreme ce pentru celelalte două fete rănite şi internate se alocă câte 8.000 de lei.

Internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit parțial luni, 18 decembrie, în jurul orei 16.30. La acel moment, în corpul de clădire se aflau patru elevi ai internatului, aceştia fiind prinşi sub dărâmături. David, un băiat de 17 ani, a murit, iar trei fete se află internate în spital, una în stare gravă, cu fractură de coloană.

Clădirea, construită în 1910, era închiriată de Primărie de la Biserica Catolică, pentru 330.000 de lei pe an, iar în curte erau începute lucrări pentru racordarea la reţeaua de canalizare a oraşului.

Lucrările în curtea internatului au fost făcute de compania harghiteană Lareno-Fa. Administratorul firmei, Laszlo Sandor, a fost reținut la o zi de la tragedie, pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă și vătămare din culpă, însă ulterior a fost plasat sub control judiciar.

Sandor a fost acuzat că a cerut angajaților să sape până în partea de jos a fundației, la peste 2 m, deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maximum 1,10 metri față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *