Incendiu puternic de vegetație în Prahova. Intervenția pompierilor este îngreunată de vânt și de lipsa apei

Incendiu puternic de vegetație în Prahova. Intervenția pompierilor este îngreunată de vânt și de lipsa apei

Pompierii din județul Prahova sunt în alertă, intervenind în seara de luni pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată care s-a propagat pe o suprafață de 50 de hectare.

Incendiu puternic într-o pădure din Prahova

Informațiile furnizate de ISU Prahova indică un incendiu de proporții în comuna Șoimari, caracterizat prin arderea litierelor, a lăstărișului și a masei lemnoase.

Focul s-a extins rapid pe o suprafață semnificativă de teren, pompierii sosiți la fața locului depun eforturi mari pentru a stinge focul și pentru a nu se extinde mai mult în zonă.

Potrivit declarațiilor transmise de către ISU Prahova, există mai multe focare ale incendiului, aflate la distanțe considerabile unele față de altele, iar vântul puternic complica eforturile echipei de pompieri.

„Sunt mai multe focare aflate la distanţe mari unele faţă de altele, iar vântul îngreunează misiunea pompierilor. Se depun reale eforturi pentru lichidarea acestui incendiu”, a transmis ISU Prahova.

Intervenție dificilă a pompierilor

Pompierii explică că intervențiile în astfel de situații sunt extrem de dificile din cauza accesului limitat al autospecialelor de stingere în zonele afectate și a lipsei surselor de apă în apropiere.

„Având în vedere pericolul generat de aceste evenimente, solicităm autorităţilor locale şi cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate în acţiunile pe care le întreprind şi să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de acest tip. Arderea vegetaţiei uscate pentru igienizarea terenurilor este strict interzisă”, au mai transmis pompierii.

Într-un apel către autoritățile locale și cetățeni, pompierii subliniază importanța manifestării maximului de responsabilitate în acțiunile desfășurate și solicită luarea măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unor incendii similare.

Totodată, arată că arderea vegetației uscate în scopul igienizării terenurilor este strict interzisă și poate genera riscuri semnificative, mai ales când zonele sunt greu accesibile și nu se află nici apă în zonă.

Și în Bistrița-Năsăud pompierii au avut de furcă cu incendiile de vegetație luni, 1 apriilie. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru a stinge cinci incendii de vegetație uscată care au izbucnit în mai multe zone ale județului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *