Industria germană de armament are nevoie de „10-15 ani” pentru a-și reface stocurile și nu poate satisface singură nevoile Ucrainei, spune șeful Rheinmetall

Industria germană de armament are nevoie de „10-15 ani” pentru a-și reface stocurile și nu poate satisface singură nevoile Ucrainei, spune șeful Rheinmetall

Capacitatea Germaniei de producție de muniții nu poate să facă față nevoilor actuale ale Ucrainei, afirmă Armin Papperger, directorul general al celui mai mare producător german de armament, Rheinmetall, potrivit The Kyiv Post. Acesta estimează că nevoile Kievului se ridică în prezent la două milioane de obuze pe an.

Papperger a declarat luni, 12 februarie, că Germania încearcă să accelereze producția, dar ar fi nevoie de „10 până la 15 ani” pentru a-și reface propriile stocuri.

„În general, vrem să producem până la 700.000 de obuze de artilerie pe an până în 2025”, a declarat Papperger, inaugurând, alături de cancelarul Olaf Scholz, şantierul viitoarei fabrici de armament a concernului Rheinmetall, la Unterlüss, unde se află cel mai important complex industrial militar german, conform publicației Bild.

Declarația a fost făcută în contextul în care se preconizează că noua fabrică Rheinmetall ar urma să fie finalizată anul viitor. Uzina ar urma să producă 200.000 de obuze anual, atât pentru nevoile Ucrainei, cât și pentru cele ale Germaniei.

Papperger a remarcat, de asemenea, succesul și amploarea utilizării dronelor în Ucraina, ceea ce ar putea determina Germania să își extindă producția pentru a-și dota propriile trupe cu acest tip de aparate de luptă.

Germania este al doilea cel mai mare donator militar al Ucrainei, după SUA.

Creșterea producției interne de arme a Germaniei indică, de asemenea, reevaluarea generală a politicii de apărare a Europei în cazul în care SUA se vor retrage din implicarea lor în securitatea continentului, așa cum reiese din recentul pachet de ajutor pentru Ucraina, care a fost blocat timp de luni bune, și din poziția fostului președinte american Donald Trump cu privire la NATO.

„Trebuie să trecem de la industria manufacturieră la producţia pe scară largă de echipamente de apărare”, a declarat cancelarul federal Olaf Scholz, adăugând că Germania urmărește să „echipeze Bundeswehr-ul (armata germană, n.r.) în mod independent și permanent”.

Germania este, de asemenea, una dintre țările care se pregătesc în mod activ pentru o potențială confruntare cu Moscova, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, afirmând în ianuarie că Rusia ar putea invada o țară NATO în cinci până la opt ani.

UE se străduiește să furnizeze Ucrainei cele un milion de obuze pe care s-a angajat să le trimită în 2023. Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a anunțat că Europa va putea furniza doar puțin peste jumătate din cele un milion de obuze de artilerie pe care a promis să le trimită Kievului până în luna martie a acestui an.

Citiți și:

Scholz vrea producţie de masă de armament în Europa şi promite că Germania va atinge ţinta NATO de 2% din PIB
Scholz spune că Germania nu poate să umple golul dacă SUA nu mai trimit arme Ucrainei, în timp ce Casa Albă dă asigurări că sprijinul va continua
Olaf Scholz le reproșează statelor UE că sprijinul militar acordat Ucrainei este „insuficient”
Compania germană de armament Rheinmetall cumpără 72% din producătorul de vehicule militare Automecanica Mediaș
UE admite că a ratat ţinta de a furniza 1 milion de obuze Ucrainei. Potrivit lui Josep Borrell, livrările au ajuns de-abia la jumătate

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Ucraina și Rusia

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *