Inteligența articială va fi și mai deșteaptă datorită celor de la Apple. Inovația care ar putea schimba absolut totul

RMAG news

Uneori, inteligența artificială pare atât de inteligentă încât ne înspăimântă. Dar atunci când ratează detalii care ar trebui să pară evidente, AI pare că mai are încă mult de învățat. Cercetătorii de la Apple ar putea fi găsit o modalitate de a sări peste încă un obstacol.

Cercetătorii vor să „rupă gura târgului” cu inteligența artificială

Cercetătorii detaliază abilitatea modelelor de limbaj mare de a analiza rezoluția de referință.

Descoperirile sunt explicate într-un document, care dezvăluie obiectivele Apple de a ține pasul cu concurența și de a continua să își îmbunătățească asistentul vocal virtual Siri.

Documentul evidențiază utilizarea acestei cercetări în ceea e privește inteligența artificială pentru a face asistenții mai abili. Prin citirea printre rânduri și înțelegerea mai bună a contextului a ceea ce este pe ecran, asistenții precum Siri pot răspunde într-un mod care pare mai natural.

„Discursul uman conține în mod tipic referințe ambigue precum „ei” sau „acela”, ale căror sens este evident (altor oameni) dat fiind contextul”, scriu cercetătorii.

„A fi capabil să înțeleagă contextul, inclusiv referințele de genul acesta, este esențial pentru un asistent conversațional care își propune să permită unui utilizator să comunice în mod natural cerințele lor unui agent sau să aibă o conversație cu acesta”, au mai spus ei.

Apple trage cu ochiul la competiție

Remarcabil este faptul că studiul a evidențiat cât de atent este Apple la competitorii săi. Documentul a spus că a măsurat modelele sale cu GPT-3.5 și GPT-4.

Mai mult, cel mai mic model al său a fost pe picior de egalitate cu GPT-4, iar cele mai mari modele l-au întrecut „substanțial”, conform Apple.

Toate acestea se aliniază cu mesajele recente ale Apple privind inteligența artificială. La o convocare a câștigurilor, CEO-ul Tim Cook a anunțat că se așteaptă ca funcțiile în ceea ce privește inteligența artificială să fie lansate în acest an.

„Modus operandi-ul nostru, dacă vreți, a fost întotdeauna să lucrăm și apoi să vorbim despre lucrare, și nu să ne grăbim”, a declarat Cook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *