Jurnalista Emilia Șercan anunță că Parchetul Curții de Apel București i-a respins plângerea față de clasarea dosarului de kompromat

Jurnalista Emilia Șercan anunță că Parchetul Curții de Apel București i-a respins plângerea față de clasarea dosarului de kompromat

Jurnalista de investigație Emilia Şercan a anunțat miercuri, 20 decembrie, că Parchetul Curții de Apel București (PCAB) i-a respins plângerea împotriva soluției de clasare a dosarului privind operaţiunea de „kompromat” la adresa ei. „Voi ataca soluția în instanță, aceasta fiind ultima cale de atac legală care mi-a mai rămas”, a precizat jurnalista.

Emilia Șercan spune că a primit decizia aseară, la ora 17.52, „după 26 de zile de la înregistrarea plângerii mele, deși termenul legal de răspuns, prevăzut de Codul de procedură penală, este de 20 de zile”.

„Faptul că am primit soluția abia ieri, la 6 zile după expirarea termenului legal, faptul că soluția este motivată superficial, într-un text dezarticulat, plin de greșeli sau de fraze lipsite de logică, mă face să cred cu toată convingerea că Parchetul nu avea de gând să îmi răspundă, dar a făcut-o la repezeală, după ce luni au fost alături de mine, la protest, aproape 70 de colegi de presă”, spune Emilia Șercan, pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă asta, jurnalista spune că are de achitat cheluieli judiciare de 100 de lei.

„A fost generos domnul Popa (n.r. Florin Mircea Popa, șeful PCAB) probabil cuprins de spiritul sărbătorilor – că de regulă mă taxa cu câte 150 de lei”, a mai scris Emilia Șercan.

Dosarul privind operaţiunea de „kompromat” la adresa jurnalistei Emilia Şercan a fost clasat de Parchetul Curții de Apel București, la începutul lunii noiembrie. Operaţiunea la adresa Emiliei Şercan a început la scurt timp după ce jurnalista a arătat că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, premier la data respectivă, este plagiată.

Jurnalista a protestat din 24 noiembrie în faţa Parchetului General şi a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti față de clasarea dosarului. Iar luni dimineață, 18 decembrie, la Parchetul general a fost organizat un flashmob pentru sustinerea jurnalistei, la care au luat parte zeci de oameni, între care jurnaliști.

Șercan insistă că decizia inițială de clasare a dosarului de kompromat și cea de menținere a soluției de clasare „este una evident politică”, luată cu scopul de a-i proteja, spune ea, „pe cei implicați: șefi din poliție, oameni din presă, politică și, cel mai probabil, și unii care au legături cu un serviciu de informații”.

„Dosarul a fost anchetat superficial, direcționat în mod vădit spre îngroparea adevărului, nu pentru aflarea lui, iar procurorul de caz s-a comportat ca avocatul infractorilor care au pus la cale compromiterea mea, nu ca un avocat al statului ce este, plătit (regește) pentru a servi interesele generale ale societăţii şi a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor, așa cum zice la Constituție”.

„Îmi închei protestul simbolic după 16 zile state în stradă”

În finalul mesajului, Șercan anunță că pune capăt protestului din fața Parchetului General, după 16 zile de ieșit în stradă, și mulțumește colegilor din presă care s-au alăturat, luni, protestului față de închiderea dosarului.

„Îmi închei protestul simbolic după 16 zile state în stradă. Am nevoie de timp să reiau dosarul pentru a putea face contestație la instanță, dar și să scriu un jurnal al zilelor petrecute în stradă, cu observații adunate începând cu 24 noiembrie și până ieri. Și un mic gând de final de postare: nu îi las și nu mă las!”, a conchis Emilia Șercan.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *