Lili Sandu, diagnosticată cu premenopauză la 29 de ani: „Fusesem la un doctor și mi-a dat verdictul acesta”. Sfatul primit din partea medicilor

Lili Sandu, diagnosticată cu premenopauză la 29 de ani: „Fusesem la un doctor și mi-a dat verdictul acesta”. Sfatul primit din partea medicilor

Lili Sandu, în vârstă de 44 de ani, și-a făcut curaj să vorbească acum despre diagnosticul dur pe care l-a primit la vârsta de 29 de ani din partea medicilor. Prezentatoarea de la „Vorbește lumea” a reușit să scape de problemele de sănătate datorită unei diete stricte.

La doar 29 de ani, Lili Sandu primise o veste deloc bună din partea medicilor, care o diagnosticaseră cu premenopauză. Pentru a-și rezolva problemele de sănătate, vedeta de la PRO TV a fost nevoită să își schimbe complet stilul de viață și să înceapă o dietă strictă.

Prezentatoarea de la „Vorbește lumea” a făcut primele ședințe de terapie în Statele Unite ale Americii, acolo unde a decis să plece după decesul tatălui ei. Lili Sandu avea în plan să stea doar câteva luni departe de România, însă a locuit în SUA timp de mai bine de șapte ani.

„În perioada aceea, în România erai stigmatizat dacă spuneai că mergi la psiholog, ori ești nebun, ori se uita lumea lung la tine. În America era o chestie pe cât se poate de naturală. M-a ajutat mult să fac acele sesiuni de terapie și le recomand părinților să-și trimită copiii să facă terapie. Terapia nu o face un om care este nebun sau are probleme. Terapia o faci pentru a te descărca, a te repoziționa și a merge mai departe”, a declarat Lili Sandu, la Fresh by Unica.

Băiețel Lili Sandu

La scurt timp după ce tatăl ei s-a stins din viață, vedeta a primit o veste dureroasă din partea medicilor. La 29 de ani, Lili Sandu a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor micropolichistice și cu o premenopauză. Din fericire, ea a reușit să își țină boala sub control datorită unei alimentații vegane.

„Fusesem la un doctor și mi-a dat verdictul acesta, era destul de dur, la 29 de ani, că intrasem într-o premenopauză și că aveam sindromul ovarelor micropolichistice. Bucuria și norocul meu a fost că am întâlnit în America un doctor naturopat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să urmez o dietă strict vegană”, a mai povestit Lili Sandu, pentru sursa citată.

„Dacă n-ai disciplină, nu aduci organismul la un nivel optim”

Medicii i-au recomandat prezentatoarei să urmeze un regim vegan și să renunțe complet la lactatele de proveniență animală. În perioada respectivă, Lili Sandu consuma foarte multă brânză și cu greu s-a adaptat la acest stil de viață. Inițial a crezut că nu poate ține acest regim vegan mai mult de trei luni, însă și în prezent ea respectă această dietă.

„Trebuia să dau un restart organismului. Asta se întâmplă când există o problemă hormonală la femei. Trebuie să dai un restart, ca să poți să pleci de undeva. Dacă n-ai disciplină, nu aduci organismul la un nivel optim. Nu merge doar trei zile, pur și simplu trebuie să o iei de la zero. Au fost niște suplimente, niște superalimente, ashwagandha, pudra de maca, lăptișorul de matcă, niște tonice care ajută organismul”, a mai spus Lili Sandu, la Fresh by Unica.

„La noi, femeile, totul pornește de la hormoni și din intestin. Când vezi o femeie care arată bine și că nu-și arată vârsta înseamnă că stă bine cu probioticele și cu hormonii. Dacă ei sunt echilibrați totul funcționează bine în organism. M-am întors în România și deja organismul știa cam de ce nutrienți are nevoie”, a completat vedeta.

„Mi s-a stabilizat organismul, analizele îmi spun lucrul ăsta”

În prezent, Lili Sandu are foarte mare grijă la alimentația sa și își face frecvent analizele. Prezentatoarea de la „Vorbește lumea” consumă foarte mult avocado și grăsimi naturale.

„Mănânc avocado, multe grăsimi naturale. Mi s-a stabilizat organismul, analizele îmi spun lucrul ăsta. Când văd că o iau la vale analizele încep să-mi ajustez un pic dieta. Cred că trebuie să existe echilibru și în dietă, și în viață. Există o perioadă în care, dacă sunt probleme de sănătate, trebuie să ne reechilibrăm. După care putem să mai avem scăpări.

Îmi place să trăiesc faptul că înaintez în vârstă, nu ascund asta. În primul rând contează nutriția. Pentru orice femeie recomand dozările hormonale măcar o dată pe an. Să vedem cum stăm cu estrogenul, cu testosteronul, care ajută chiar dacă e bun pentru bărbați. Este foarte bun și pentru femei. Și doi, intoleranțele alimentare. Astea creează inflamație în corp, creează inflamație în intestin și se vede”, a adăugat ea, potrivit sursei citate mai sus.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *