Limbajul trupului – poziția mâinilor într-o conversație

Limbajul trupului – poziția mâinilor într-o conversație

Poziția mâinilor, într-o conversație cu interlocutorul, poate transmite o serie de infromații, nespuse, din care să îți dai seama dacă o întâlnire este de bun augur ori nu. Iată ce înseamnă  poziția mâinilor într-o conversație. Cum descifrezi limbajul trupului.

Aproape în orice discuție cu o altă persoană îți folosești, inconștient sau nu, mâinile. Uneori acest lucru poate fi în dezavantajul interlocutorului, care poate înțelege atitudinea pe care o ai într-o conversație doar din poziția mâinilor. Vezi mai jos limbajul trupului și al mâinilor.

Poziția mâinilor într-o conversație

Corpul transmite o serie de semnale nonverbale prin gesturi, privire și mimică. Gesturile se referă la limbajul mâinilor și ceea ce presupune mișcarea lor, modul în care ții degetele, dinstanța dintre mâini și corp, dar și viteza cu care îți miști brațele. Iată mai jos câteva poziții ale mâinilor, dar și care este semnificația lor în ceea ce privește limbajul corpului.

Limbajul corpului – poziția mâinilor

Mâinile deschise și relaxate dezvăluie o atitudine pozitivă și o persoană care este deschisă la conversație. O persoană dornică să împărtășească din experiențele ei, cu sinceritate, și altei persoane.

Brațele încrucișate simbolizează respingere. O persoană care nu este deschisă conversației și care nu dorește să fie deranjată.

Brațele ținute la spate pot semnifica neliniște și agitație. O persoană care se plimbă cu brațele la spate poate arăta nerăbdare. O persoană nerăbdătoare să afle un rezultat, o persoană grăbită, care așteaptă un semnal pentru a putea acționa.

Mângâierea bărbiei cu mâna în timpul unei conversații poate simboliza fie că persoana este plăcut suprinsă de discuția avută cu interlocutorul, fie că aprobă ceea ce aude și se bucură că ia parte la discuție.

Tragerea ușoară a lobului urechii cu mâna, în timpul unei conversații, poate simboliza un semn de suspiciune. Persoana în cauză nu crede tot ce aude și își ridică semne de întrebare.

Masarea cefei cu mâna în timpul unei conversații poate simboliza un sentiment de frustrare, o părere de rău cu privire la un subiect auzit.

Sprijinirea bărbiei în palmă, în timpul unui dialog, poate arăta plictiseală în fața interlocutorului și nici urmă de interes pentru conversația avută.

Palmele încleștate în timpul unei conversații pot simboliza tensiune. O situație tensionată în timpul conversației sau o tensiune apăsătoare în urma celor auzite.

Jocul cu un obiect în mână în timpul conversației poate simboliza nerăbdare pentru a părăsi conversația. O modalitate prin care demonstrezi că nu ești interesat de cele auzite și îți dorești să părăsești dialogul.

Frecarea palmelor în timpul unei conversații poate indica anticipare. O modalitate prin care exprimi că ești pregătit să începi o acțiune nouă.

Acoperirea unei mâini cu cealaltă poate semnifica un sentiment nesigur. Posibilitatea unei nesiguranțe în timpul conversației sau chiar sentimente contradictorii.

Strângerea mâinii ferm poate semnifica încredere în propria persoană pe care o arăți interlocutorului.

Strângerea mâinii slab poate semnifica timiditate sau lipsa experienței.

Mângâierea feței este o acțiune care poate simboliza liniște. Într-o conversație, acest gest poate indica faptul că persoana este mulțumită de informațiile pe care le aude.

Pumnul strâns și mișcări bruște pot semnifica o acțiune stresantă, iritantă și o agresivitate pe care o primești ori te simți forțat să o arăți.

Degetele strânse, închise, pot simboliza posesivitate. O situație stresantă care este trădată prin gestul degetelor.

Mâna la gură în timpul unei conversații poate semnifica ascunderea unei conversații sau indicarea unei greșeli, observarea unor erori.

Masarea tâmplelor cu mâinile poate semnifica stări de anxietate. O situație în care nu te simți pregătit pentru a purta un dialog.

Aranjatul cravatei poate simboliza o persoană care dorește să impresioneze și este atentă la orice detaliu. În același timp, acest gest poate simboliza insecuritate.

Mâinile în buzunar în timpul unei discuții pot simboliza o atitudine defensivă, un gest care ar putea arăta și amenințare, un sentiment de inferioritate.

Cele mai des întâlnite poziții ale mâinilor și brațelor

Mâinile și brațele deschise;
Brațele încrucișare;
Mâinile la spate;
Mângâierea feței;
Tragerea lobului urechii;
Joaca mâinilor cu diferite obiecte;
Sprijinirea bărbiei în palmă.

Interpretarea mișcării picioarelor în comunicarea non verbală

Mișcarea continua a picioarelor, de pe un picior pe altul sau legănatul, poate simboliza plictiseală, dar în același timp, în funcție de atitudinea interlocutorului, poate simboliza și nervozitate, furie, stres.

Picioarele încrucișate, atunci când întâlnirea este una relaxantă, pot simboliza încredere și siguranță către receptor, dar când există o situație stânjenitoare, pot însemna timiditatea emițătorului.

Picioarele îndepărtate simbolizează siguranță, încredere, un sentiment de încredere în propria persoană.

Limbajul trupului – Interpretarea privirii în comunicarea non verbală

Pupilele dilatate pot reprezenta, într-o conversație, în funcție de starea participanților, atât afecțiune pentru receptor, cât și un sentiment de dispreț ori dezgust, în urma unei acțiuni neplăcute.

Clipitul des poate semnala fie o minciună, fie o stare de timiditate asociată adesea cu flirt ori afecțiune față de participantul la discuție.

Evitarea contactului poate simboliza ferirea, o situație neplăcută, o minciună, un sentiment de rușine sau teamă. În același, timp, în opoziție, contactul îndelungat poate simboliza un sentiment de afecțiune, unul dintre semnele îndrăgostirii.

Citește și: Limbajul corpului – 10 semne că un om te minte

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *