Lucrătorii din transporturile publice din Berlin și activiștii pentru schimbările climatice se unesc în cel mai mare protest național comun din Germania

Lucrătorii din transporturile publice din Berlin și activiștii pentru schimbările climatice se unesc în cel mai mare protest național comun din Germania

Grupurile – lucrătorii din transport care sunt reprezentați de unul dintre cele mai mari sindicate din Europa și militanții pentru climă care sunt membri ai Fridays for Future – organizează vineri prima lor grevă națională coordonată în Germania.

Protestele, care au început luni în locații din toată Germania, cer o dublare a capacității de transport public până în 2030

Sub bannerul #WirFahrenZusammen (conducem împreună), aceștia fac apel pentru condiții de muncă mai bune și investiții uriașe în sectorul de transport public supraîncărcat și subfinanțat al Germaniei.

Lucrătorii BVG, autoritatea de transport din Berlin, cer în primul rând condiții mai bune, invocând bolile legate de stres drept unul dintre principalele motive pentru care un procent mare de lucrători și-au părăsit locul de muncă în ultimii ani, ceea ce duce la un serviciu mai puțin fiabil.

Protestatarii le cer politicienilor să investească mai mult în transporturile publice

Sprijinul programului Fridays for Future le-a dat, spun ei, campaniei muncitorilor putere suplimentară și un nou scop prin recunoașterea faptului că ei sunt esențiali pentru orice politică serioasă privind clima.

Ilhan Saritas, în vârstă de 55 de ani, care este șofer de autobuz timp de șase ani, spune că a fost inițial sceptic când i s-a spus despre colaborarea dintre sindicatul său, Verdi, și campania #WeDriveTogether.

„Protestatarii împotriva schimbărilor climatice, ei sunt cei egoişti, privilegiaţi, m-am gândit, care mi-au încetinit autobuzul mergând cu bicicleta pe banda de autobuz şi nerespectând regulile.”

Dar, spune el, „Am ajuns să-i văd ca pe aliații noștri. Au experiența de a-și protesta inimile pe stradă. Suntem la volanul oricărei transformări climatice.

Dacă politicienii vor ca oamenii să iasă din mașini, se conectează la noi. Numai că ei trebuie să facă munca mai puțin stresantă investind mai mult.

Protestatarii împotriva schimbărilor climatice ne-au oferit o nouă perspectivă asupra rolului nostru.”
Protestele, care au început luni în locații din toată Germania, cer o investiție de 16 miliarde de euro pe an și o dublare a capacității de transport public până în 2030.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *