Mesaje prin care pacienții dr. Cătălin Cîrstoiu erau trimiși de la spitalul de stat la clinica familiei medicului: „Veniți la Anemona Med”

Mesaje prin care pacienții dr. Cătălin Cîrstoiu erau trimiși de la spitalul de stat la clinica familiei medicului: „Veniți la Anemona Med”

Pacienți operați la Spitalul Universitar de Urgență București de dr. Cătălin Cîrstoiu sau care l-au căutat pe acesta la spitalul de stat au fost redirecționați de rezidenți către clinica privată a familiei candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, reiese dintr-o investigație Hotnews.ro, care publică mesajele unor pacienți ai medicului, care au plătit sute lei pentru consultații sau tratamente la Anemona Med.

Patru pacienți au relatat cum au fost redirecționați către clinica Anemona Med. Sursa citată a publicat miercuri, 17 aprilie, conversațiile de pe WhatsApp dintre pacienți și rezidenți, precizând că este vorba despre discuții din perioada februarie 2022 – octombrie 2023:

Pacient: Când să vin la spital și care este următorul plan terapeutic?– Rezident: Veniți vineri la ora 14.30 pentru a discuta cu dl Profesor și scoatem firele.

– Pacient: Vă anunț când ajung la spital. Da?– Rezident: La clinica Anemona Med vă rog.

Un alt schimb de mesaje între aceleași persoane:

Pacient: Am lăsat cardul de sănătate la spital. (…) mi-au spus să vă întreb pe dvs când pot să-l ridic.– Rezident: Bună seara, veniți miercuri la Anemona Med, o să aduc și cardul de sănătate.

Mesajul unui alt pacient către același rezident:

Pacient: Bună ziua, pentru dl dr. Cârstoiu, vă rog?– Rezident: La Anemona Med. Adresa: Șoseaua Chitilei nr. 18.

Discuția dintre al treilea pacient și același rezident al dr. Cătălin Cîrstoiu:

Pacient: Bună ziua, când pot veni pentru tratament?– Rezident: Miercuri la Anemona Med. Șoseaua Chitilei nr. 18 sector 1 București.

Unul dintre pacienți a relatat că a fost consultat la început la clinca Anemona Med de dr. Cîrstoiu, apoi operat la Spitalul Universitar, iar firele i s-au scos la clinica privată tot de Cîrstoiu.

„De fiecare dată culoarul era plin cu pacienți care așteptau la el. În medie, așteptam două ore până îmi venea rândul. Programul clinicii private e făcut după programul lui Cîrstoiu de la spital. Nu există programări dimineața, ci doar după-amiaza”, a declarat pacientul pentru HotNews.ro, care precizează că, potrivit documentelor arătate redacției, acesta a plătit la clinica privată sume cuprinse între 450-750 lei.

Ce spune ministrul sănătății

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit recent, la Prima TV, despre practica unor medici de a trimite pacienții de la spitalul de stat la cel privat.

„Nu este nici moral, nici etic, nici uman. (…) Nu este tolerabil să nu prestezi serviciile pentru care eşti plătit în spitalul public şi să trimiţi pacienţii la privat că ar fi mai bine. Nu!”, a declarat Rafila.

Într-o investigaţie publicată pe 10 aprilie, HotNews.ro a prezentat documente care arată că medicul Cătălin Cîrstoiu a lucrat în toamna lui 2023 ca manager la stat, dar trimitea pacienții la clinica privată Anemona Med, pe care o deține împreună cu soția sa, dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu. Pacienții plăteau pe altă firmă, tot a familiei Cîrstoiu.

Anterior, pe 8 aprilie, aceeași publicație a dezvăluit că, în 2020, Corpul de Control al Guvernului condus de Ludovic Orban a întocmit un raport ce arăta că medicul s-ar fi aflat în situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese pe vremea când era manager interimar al Spitalul Universitar de Urgență București.Foto: Hepta

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *