Ministrul Florin Barbu (PSD): „Propunerile mele în sprijinul fermierilor au fost aprobate de Comisie” / Anunțul comisarului european pentru Agricultură (VIDEO)

Ministrul Florin Barbu (PSD): „Propunerile mele în sprijinul fermierilor au fost aprobate de Comisie” / Anunțul comisarului european pentru Agricultură (VIDEO)

Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii, a anunțat, luni, că propunerile sale de modificare a PAC (Politica Agricolă Comună) în sprijinul fermierilor au fost aprobate de Comisia Europeană, lucru anunțat chiar de Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru Agricultură.

 

Anunțul comisarului european Wojciechowski privind modificarea PAC

 

„Apoi, pe lângă măsurile pe termen scurt, am luat notă de solicitările multora dintre dvs în ceea ce privește modificări aduse la actele legislative de bază din actuala PAC. Ne gândim la posibilitatea de a face niște modificări limitate și țintite la actele de bază ale PAC, ideea fiind să ne concentrăm pe reducerea poverii pe fermieri.

De exemplu, analizăm revizuirea GAEC 6,7 și 8 din perspectiva reducerii poverii pe care o reprezintă și, în același timp, să menținem beneficiile de mediu pe care le aduc.

Acest exercițiu de revizuire ține cont de ideile dvs, inclusiv cele prezentate de România”, a declarat comisarul european Janusz Wojciechowski.

 

Florin Barbu: Propunerile României privind modificarea PAC, aprobate de Comisia Europeană

 

„AM FĂCUT CE AM PROMIS❗️

MODIFICĂRILE LA ROTAȚIA CULTURILOR ȘI TERENUL LĂSAT PÂRLOAGĂ AU FOST ACCEPTATE DE COMISIE❗️

Așa cum am promis, am cerut în cadrul Consiliului AGRIFISH modificarea Regulamentului (UE) 2021/2115 privitor la rotația culturilor (GAEC 7) și 4% pârloagă (GAEC8), iar propunerea mea a fost aprobată de comisie!

🤝Rolul nostru este să găsim soluții care să îi sprijine pe fermieri, nu să le pună piedici și împreună, am reușit!”, a reacționat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pe Facebook.

Săptămâna trecută, el explicase măsurile pe care le va cere și care, acum, au fost aprobate:

„✅️De aceea, voi propune ca de la rotația culturilor (GAEC7) să fie exceptate exploatațiile care înființează culturi pentru care nu este necesară aplicarea unei rotații anuale din perspectivă agrotehnică, astfel încât statele membre să poată decide lista acestor culturi.

✅️ Un exemplu ar putea fi loturile semincere sau culturile pentru care înființarea pe aceeași suprafață nu prezintă riscuri fitosanitare sau de natură agro-chimică.

✅️Pentru GAEC 8 voi propune introducerea unei prevederi suplimentare care va da posibilitatea statelor membre ce dețin suprafețele de minimum 4% cu elemente neproductive sau terenuri pârloaga la nivel național, să fie exceptate de la aplicarea GAEC 8 la nivel de fermă”.

Material susţinut de PSD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *