O colegă de „încredere”. I-a furat vecinei de birou cardul și a jucat banii la păcănele

O colegă de „încredere”. I-a furat vecinei de birou cardul și a jucat banii la păcănele

Potrivit rechizitoriului, angajata DGASPC București a profitat de faptul că vecina de birou își lăsa adesea nesupravegheată geanta în care se aflau actele și cardurile bancare. Într-un astfel de moment, când hoața s-a aflat singură în încăpere, i-a luat colegei cardul, l-a fotografiat și a început să transfere bani în neștire, într-un cont pe care îl deținea pe site-ul Skrill.ro, prejudiciul total fiind stabilit la 43.049,39 lei.

Nu mai puțin de 22 de transferuri ilegale de bani au avut loc, fără ca deținătoarea contului să bage de seamă. Hoața și-a plătit facturile la utilități cu o parte din suma furată în acest mod, iar pe cei mai mulți i-a jucat pe un site de pariuri.

Femeia păgubită a aflat târziu că nu mai are bani în cont. Hoața a fost atât de șireată încât a găsit o cale prin care să șteargă de pe telefonul colegei mesajele primite de la bancă prin care era anunțată de transferurile de bani.

La un moment dat când femeia a mers la un bancomat să scoată 300 de lei din contul în care știa că are o sumă foarte mare de bani, a fost înștiințată cu fondurile sunt insuficiente. Nedumerită, a mers la sediul băncii și a cerut socoteală. Atunci a aflat că din cei 43.000 de lei nu mai rămăseseră decât 70 de lei în cont.

S-a întors la serviciu și a început să se plângă colegilor de situația în care se afla, anunțând că următorul pas este să meargă la poliție, aceasta fiind singura variantă prin care își putea recupera banii. În drum spre sediul poliției, femeia a fost apelată telefonic chiar de colega care îi furase banii. Sub promisiunea că va returna prejudiciul în câteva luni, hoața i-a cerut să nu anunțe poliția. Șocată de atitudinea celei care îi furase toți banii din cont, păgubita a decis să nu o ierte și a continuat demersul.

În anchetă, angajata DGASPC a recunoscut totul, invocând faptul că la momentul furtului era dependentă de jocurile de noroc, motiv pentru care a profitat de neglijența colegei de birou și i-a fotografiat cardul pe care îl lăsa adesea la vedere.

Deși fapta s-a petrecut în 2018, nici până în ianuarie 2024 păgubita nu și-a primit banii. Instanța a decis să pună sechestru pe averea hoaței, urmând ca paguba să fie recuperată în acest mod.

Inițial, angajata DGASPC a fost condamnată la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității, printr-o sentință a Tribunalului Ilfov. Între timp, lucrurile s-au schimbat. O parte dintre faptele pentru care a fost acuzată s-au prescris, astfel că în faza de apel, instanța superioară – Curtea de Apel București – a fost nevoită să reducă pedeapsa la 2 ani.

A rămas în picioare doar infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, pentru celelalte două fapte: acces ilegal la un sistem informatic și violarea secretului corespondenței, procesul penal a încetat întrucât a intervenit termenul de prescripție.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *