Păcatele ascunse ale cafelei: 6 greșeli de preparare care o transformă într-o amenințare pentru sănătatea ta

Păcatele ascunse ale cafelei: 6 greșeli de preparare care o transformă într-o amenințare pentru sănătatea ta

Cafeaua, elixirul minune al dimineții, poate fi dăunătoare în anumite situații. Desigur, cercetările au demonstrat că consumul acestei băuturi devenită indispensabilă pentru omul modern poate fi benefic în prevenirea unor boli precum demența sau tulburările metabolice. Nu putem nega nici efectul revigorant și plusul de energie pe care ni-l oferă atunci când avem nevoie.

Cu toate acestea, pentru a păstra efectele benefice, trebuie să fim conștienți de obiceiurile legate de depozitarea și prepararea cafelei, care pot diminua aceste beneficii remarcabile. Astfel, vom exploata în continuare secretele cafelei și vom învăța cum să ne bucurăm de aceasta într-un mod sănătos și benefic pentru organismul nostru.

Indiferent dacă vorbim despre mituri legate de proveniența cafelei, depozitarea acesteia sau despre modul de preparare, există greșeli pe care le facem cu toții în legătură cu această băutură adorată. Fox News a identificat câteva dintre cele mai comune erori pe care le facem în acest sens. Hai să le descoperim împreună pentru a ne asigura că ne bucurăm de o cafea de calitate, cu beneficii excelente pentru sănătatea noastră.

Ce este, de fapt, sugiucul? Cum îl prepari ca în popor

1. Cumpărăm cafea măcinată:

Cu toţii preferăm să cumpărăm cafea măcinată şi fugim de cafeaua boabe, fie pentru că ni se pare mult prea complicat și obositor să o râşnim noi acasă, fie pentru că ne e mai uşor şi mai la îndemână să o procurăm gata măcinată. Experţii în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conţine mai mulţi radicali liberi care pot contribui la apariţia stresului oxidativ şi a diferitelor inflamaţii în organism.

2. Păstrăm cafeaua în ambalajul original după deschidere:

Este o greșeală comună să păstrăm cafeaua în ambalajul original după ce l-am deschis. Pentru a-i menține proprietățile și a obține beneficiile maxime în ceea ce privește conținutul de antioxidanți, cafeaua ar trebui depozitată în recipiente ermetice, care să prevină accesul aerului.

Și tu iubești covrigii? Află care sunt efectele consumului frecvent asupra organismului: când devine o problemă

3. Consumăm cafea prea devreme dimineața:

Experții recomandă să bem cafeaua între orele 10 și 12 dimineața, deoarece la această oră nivelul de cortizol din organism scade, iar avem nevoie de o stimulare de energie. În schimb, consumul grabit al unei cafele dimineața la ora 7 nu aduce aproape niciun beneficiu.

4. Consumăm foarte multă cafea:

Nu este niciodată recomandat să facem excese, iar același principiu se aplică și în cazul cantității de cafea pe care o bem zilnic. O limită adecvată este de o ceașcă de 225 ml pe zi pentru a fi benefică pentru organism. Consumul excesiv poate cauza efecte nedorite, în special în cazul persoanelor care suferă de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.

5. Adăugăm prea mult zahăr în cafea:

Unul dintre beneficiile majore ale cafelei este că ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul dezvoltării diabetului de tip 2, datorită conținutului său de antioxidanți. Prin urmare, atunci când adăugăm cantități excesive de zahăr în cafea, transformăm această băutură într-un desert care nu mai are nicio legătură cu băutura originală.

6. Bem din aceeași cafea pe parcursul întregii zile: Este un obicei greșit să bem din aceeași ceașcă de cafea de mai multe ori, o uităm pe birou și ne întoarcem la ea după câteva ore. Această practică poate crește aciditatea cafelei, ceea ce poate provoca arsuri gastrice, indigestie și poate deteriora smalțul dinților. Este recomandat să ne bucurăm de cafea proaspătă și să nu lăsăm băutura în ceașcă pentru perioade lungi de timp.Cât mai costă să faci școala de șoferi în 2024 și care sunt documentele necesare pentru înscriere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *