Pericolul din piscină și apa mării – Sănătatea poate fi serios afectată. Află cum te poți feri de probleme

Pericolul din piscină și apa mării – Sănătatea poate fi serios afectată. Află cum te poți feri de probleme

Pe lângă multiplele probleme care pot apărea după o bălăceală într-o apă improprie, cum ar fi scaune apoase, vărsături sau alte probleme digestive, dar și infecții și iritații ale pielii sau ochilor, urechile pot avea și ele de suferit.

Vara este perioada în care medicii se confruntă frecvent cu patologii ale urechii. Amatorii de distracții acvatice vin mai ales cu otită externă bacteriană, frecvent apărută ca urmare a pătrunderii apei contaminate în canalul urechii în timpul scufundărilor sau înotului în apa din piscină sau din mare, care poate conține bacterii, viruși și alte microorganisme nocive, scrie unica.ro.

”În primul rând, otita de piscină poate provoca disconfort și durere de ureche, uneori extrem de intensă și care apare mai ales la atingere, cu roșeață și îngustarea conductului. De asemenea, simptomele pot include senzația de ureche înfundată, secreții și reducerea auzului. În unele cazuri, pot apărea febra și umflarea ganglionilor limfatici din jurul urechii. Infecția micotică (fungică) a urechii externe este de asemenea favorizată de umezeală și se manifestă în primul rând cu mâncărimi, dar și cu ureche înfundată, secreții. Netratată la timp, în cazul tulpinilor fungice mai agresive există cazuri când erodează timpanul și deci lasă sechele pe auz. Un dop de cerumen la contact cu apa se poate manifesta prin scăderea auzului și chiar cu durere”, explică Dr. Covaci Anca, medic primar ORL.

Pentru a nu vă pune în pericol sănătatea și nici vacanța, specialistul recomandă în primul rând să alegeți piscine și zone de înot curate și bine întreținute. În cazul mării, asigurați-vă că intrați în apă în zone autorizate și supravegheate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *