Peste 5.000 de persoane au sunat la Ambulanță de 1 Mai și Paște. Când a fost cel mai mare număr de apeluri

Peste 5.000 de persoane au sunat la Ambulanță de 1 Mai și Paște. Când a fost cel mai mare număr de apeluri

Minivacanța de 1 Mai și Paște a venit la pachet pentru români și cu probleme. Mulți dintre ei au solicitat ajutorul la Ambulanță în toată această perioadă.

Mii de apeluri la Ambulanță

În timpul perioadei de minivacanță de 1 Mai și de Paște, un total de 5.509 indivizi din zona București – Ilfov au solicitat ajutor medical de urgență, dintre care 479 de apeluri au fost înregistrate doar în timpul nopții de Înviere, a dezvăluit duminică directorul general al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), Alis Grasu, potrivit Agerpres.

Această perioadă cuprinde intervalul de timp 30 aprilie, de la ora 19:00, până la 5 mai, ora 8:00. De asemenea, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a transmis că din intervenția pentru cele 5.509 cazuri, 3.490 au fost considerate de gravitate ridicată (cod roșu sau cod galben), a detaliat Grasu pentru Agerpres.

Managerul Serviciului de Ambulanță: Peste 400 de Apeluri doar în Noaptea de Înviere

Echipajele SABIF au oferit asistență medicală pentru 324 de persoane în spații publice. În timpul nopții de sâmbătă spre duminică, în timpul sărbătoririi Învierii Domnului de către creștinii ortodocși, 479 de indivizi au solicitat asistență medicală urgentă, 45 dintre acestea în spații publice.

Din cei 479 de pacienți care au solicitat ajutor medical de urgență, 363 au fost încadrați în categoria de gravitate ridicată, conform declarațiilor făcute de Alis Grasu.

Anul trecut peste 10 milioane de apeluri la 112 nu au fost urgențe

Cătălin Chirca, reprezentantul Serviciului de Telecomunicații Speciale, a comunicat în ziua de marți că aproape jumătate din totalul de peste 10 milioane de apeluri la numărul de urgență 112 efectuate anul trecut nu reprezentau situații de urgență.

Oamenii apelează acest număr deoarece consideră că vor găsi pe altcineva la celălalt capăt al firului, iar deseori semnalează traficul blocat și exprimă nemulțumiri față de operatori, relatează Agerpres.

„În continuare, în România, este un număr foarte ridicat de apeluri non-urgente. Oamenii sună pentru alte motive decât pentru cele care sunt în competenţa Serviciului de Urgenţă 112.

Anul trecut au fost peste 10 milioane de apeluri la 112, însă aproape jumătate dintre acestea nu au fost urgenţe. Oamenii au sunat pentru diferite motive. De cele mai multe ori sună să solicite informaţii, sună pentru că ei cunosc că la 112 este cineva care le răspunde şi, până la urmă, vorbeşte cu ei”, a arătat Chirca, la CNA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *