Prețul carburanților joi, 22 februarie 2024. Cât costă benzina și motorina, după mai multe scumpiri succesive

Prețul carburanților joi, 22 februarie 2024. Cât costă benzina și motorina, după mai multe scumpiri succesive

Cât costă benzina și motorina joi, 22 februarie 2024. Prețul carburanților a crescut, după mai multe scumpiri succesive, benzina sărind de pragul psihologic de 7 lei pe litru, în București.

Cât costă benzina și motorina astăzi, 22 februarie 2024

Cel mai mic preț al benzinei se găsește la mai multe stații Petrom și Lukoil din Capitală. Pentru un litru de benzină, șoferii vor plăti joi 7,02 lei, în comparație cu 7 lei litru, cât costa miercuri.

La Cluj-Napoca, cea mai ieftină benzină standard costă 7,05 lei pe litru.

La celelalte stații din București, prețul benzinei variază între 7,03 și 7,17 lei pe litru.

Șoferii români vor plăti pentru benzina premium între 7,53 lei și 7,82 lei pe litru.

Cel mai mic preț al benzinei, de 7,50 de lei pe litru, se găsește în București, la o stație Socar. Prețul maxim poate să ajungă la 7,63 lei, scrie Antena3.ro.

Motorina premium costă între 7,88 și 8,14 lei pe litru, înregistrându-se o creștere ușoară în comparație cu ziua precedentă.

Șoferii au protestat la Râmnicu Vâlcea din cauza prețurilor mari la combustibil

La începutul lunii ianuarie, zeci de șoferi, taximetriști și transportatori, au protestat la Râmnicu Vâlcea din cauza prețurilor mult prea mari la carburanți. Pe atunci, protestatarii i-au înmânat prefectului o listă cu 16 prevederi.

„Vrem să insistăm doar pe două din acestea. Şi anume: Guvernul a propus de curând plafonarea RCA-ului. Credem că aceasta este doar o păcăleală, pentru că plafonarea preţului înseamnă de fapt că noi vom plăti preţul plafonat şi firmele de asigurări vor primi de la stat bani de unde în continuare până la preţul de piaţă? Ori din împrumuturi, ori din creşterea taxelor, că altă soluţie nu există. De asemenea, redevenţa petrolului sau statul să se descurce cu resursele noastre prin creşterea redevenţei pentru companiile străine.

Ei plătesc cea mai mică redevenţă din lume, de 37% pentru diferite câmpuri petroliere. În Norvegia se plăteşte 70% şi trebuie să exploateze petrolul din mare. Clar, ori plătesc o redevenţă corectă, ori să se declare contracte oneroase şi să le anuleze aceste contracte de extragere a petrolului”, afirma pe atunci Liviu Sandu, șofer de tir și unul dintre organizatorii protestului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *