Produsul adorat de români care nu va mai avea niciodată același gust. Este directivă de la UE

Produsul adorat de români care nu va mai avea niciodată același gust. Este directivă de la UE

Gastronomia românească este una dintre cele mai delicioase din lume. Românii se răsfață cu fel de fel de preparate, care mai de care mai interesante. Însă, de acum încolo, din păcate, cu toții vor uita gustul unora dintre cele mai faimoase preparate.

Preparatele care nu vor mai avea același gust pentru români

Atunci când vine vorba de bucătăria românească, tuturor le este greu să numească un singur preparat preferat. Mâncărurile românești sunt pline de savoare și nu este de mirare că pofticioșilor le este greu să le reziste.

Din păcate, unele dintre cele mai consumate preparate românești vor fi, cât de curând, de domeniul trecutul. Prepararea alimentelor delicioase va fi interzisă printr-o directivă a Uniunii Europene.

De acum încolo, românii vor trebui să își ia gândul de la cârnații, carnea sau brânzeturile afumate. Uniunea Europeană a interzis anumite arome care dăunează organismului. De pe listă fac parte și aromele de fum folosite în prepararea cârnaților afumați și nu numai.

Potrivit studiilor, aromele de fum sunt dăunătoare organismului și reprezintă un real pericol pentru sănătate. Consumarea frecventă a produselor care conțin astfel de arome poate duce la apariția cancerului sau a infertilității.

Momentan, Uniunea Europeană nu a precizat care sunt cantitățile periculoase pentru organism, însă a decis ca măsura să fie aplicată cât mai repede. Potrivit acestei directive, restricțiile ar trebui să între în vigoare în maxim cinci ani de acum încolo.

Producătorii sunt obligați să găsească alternative sănătoase pentru aromele de fum

Producătorii care foloseau arome de fum pentru prepararea brânzeturilor sau a cârnaților trebuie să renunțe la ele. Misiunea lor nu se încheie aici, căci vor mai trebui să bifeze un pas înainte de a comercializa produsele.

În locul aromelor de fum, producătorii trebuie să găsească alternative sănătoase, iar pentru asta vor avea la dispoziție o anumită perioadă de timp. Odată descoperite aceste variante, pot fi folosite fără probleme în prepararea alimentelor.

Decizia a fost adoptată la nivelul Uniunii Europene pe fondul prioritizării sănătății. În ultima vreme, din ce în ce mai multe alimente reprezintă un pericol pentru organism, astfel că aceste aspecte trebuie conștientizate la timp.

Siguranța alimentară a devenit o preocupare constantă a Uniunii Europene. Tocmai din acest motiv, se urmărește calitatea produselor pe care consumatorii le pun pe masă, precum și ingredientele din care acestea sunt făcute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *