Radu Mazăre ar putea scăpa de închisoare. Miercuri se judecă cererea sa de eliberare condiționată

Radu Mazăre ar putea scăpa de închisoare. Miercuri se judecă cererea sa de eliberare condiționată

Tribunalul din Sectorul 4 este programat să anunțe o decizie miercuri cu privire la solicitarea de eliberare condiționată făcută de fostul edil al Constanței, Radu Mazăre.

Radu Mazăre ar putea fi eliberat

Prima ședință în acest caz a avut loc pe 19 martie, iar decizia a fost amânată pentru 17 aprilie, după o nouă amânare care s-a pronunțat pe data de 9 aprilie.

Radu Mazăre este condamnat la o pedeapsă de 9 ani de detenție, ca urmare a combinerii a două sentințe definitive primite anterior, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și cealaltă de cinci ani în dosarul Polaris.

Pentru dosarul Polaris, Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.

De asemenea, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au susținut că Mazăre a primit suma de opt milioane de euro și peste opt milioane de lei de la reprezentanții unor firme în schimbul facilitării emiterii de documente și favorizarea atribuirii de licitații sau semnarea de contracte.

În ceea ce privește acest caz, Mazăre a primit o condamnare de cinci ani de închisoare în data de 3 februarie 2022. Radu Mazăre și-a făcut probleme cu legea pentru a-i asigura omului de afaceri Sorin Strutinsky să câștige licitații care au fost organizate de Primăria Constanța.

Mazăre, condamnat pentru abuz în serviciu

În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de detenție pentru abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alți 31 de inculpați.

Fostul primar al Constanței a fost adus în România din Madagascar tot în anul în care și-a primit sentința definitivă, după ce a încercat să păcălească statul român fugind în țara exotică ca să scape de închisoare.

De asemenea, printr-o decizie pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a dispus anularea parțială sau totală a mai multor acte emise în baza Legii nr. 10/2001, precum și a altor documente, evidențiindu-se prejudiciul cauzat prin subevaluarea terenurilor acordate în compensare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *