Refinanțarea unui credit: 3 avantaje

Refinanțarea unui credit: 3 avantaje

Proiectele personale, dar și cele legate de casă și mașină au fost posibile de-a lungul timpului cu ajutor financiar bancar. Atunci când valoarea acestora devine greu de rambursat există variante de refinanțare a unui credit care să te ajute să treci mai ușor peste ratele lunare, avantajele oferite fiind variate. Refinanțarea unui credit, poate fi realizată cu dobândă fixă sau variabilă, în lei sau euro și îți poate oferi șansa de a reuni datoriile pe care le ai la una sau mai multe bănci într-un singur împrumut. Pe lângă acest avantaj, refinanțarea creditului poate veni și cu alte avantaje, motiv pentru care îți explicăm în continuare cum poți profita de o astfel de oportunitate.

1. O singură rată lunară

Când ai mai multe credite de consum, așa cum este cazul creditului de nevoi personale și mai ai și un credit auto sau unul ipotecar la una sau mai multe bănci, este posibil ca la final de an să tragi linie și să sesizezi că plătești taxe și comisioane pentru fiecare în parte, ceea ce crește considerabil valoarea sumelor rambursate anual. Cum ar fi să faci refinanțarea acestora și să le unești într-un credit pentru care să plătești o singură rată semnificativ mai mică în comparație cu ratele plătite în prezent? 

Ai posibilitatea să folosești un calculator de refinanțare credite online pentru a socoti estimativ care ar fi rata de plată în cazul tău, cu dobândă fixă sau variabilă. Să faci comparație te ajută să decizi în cunoștință de cauză. În final, ar fi mai avantajos pentru tine, din punct de vedere financiar să plătești o singură rată lunară.

2. Extinderea perioadei de creditare

Refinanțarea unui credit poate veni și cu extinderea perioadei creditului inițial, evident, îndeplinind condițiile stipulate de bancă, cel mai important fiind criteriul vârstei de maximum 70 de ani la data ultimei rate scadente a împrumutului. 

Refinanțarea creditului de nevoi personale, a creditului auto sau a altor tipuri de credite de consum se poate realiza pe 5, 7 sau 25 de ani. Pentru împrumuturile acordate după data de 31 octombrie 2011 poți beneficia de o perioadă de rambursare de maxim 5 ani, indiferent de tipul garanției oferită băncii. Pentru cele contractate înainte de 31 octombrie 2011, ai posibilitatea de a opta, fie pentru o rambursare în termen de maximum 7 ani pentru creditele fără ipotecă imobiliară, fie pentru 25 de ani la cele cu ipotecă imobiliară. 

3. Costuri acoperite

În valoarea creditului obținut la refinanțarea celor anterioare de la una sau mai multe bănci ai avantajul includerii unor sume pe care le poți justifica, cu documente, pentru a nu scoate bani suplimentari din buzunar. Practic, în suma refinanțării unui credit solicitat băncii poți cuprinde și costurile lichidării creditelor inițiale, precum și alte valori, pentru care poți primi consiliere și sprijin din partea instituției. În plus, pentru transferul sumelor refinanțate, banca nu percepe comisioane. 

Refinanțarea unui credit de până în 150.000 de euro sau echivalentul în lei, dacă aduci un imobil în garanție sau de 30.000 de euro sau lei fără garanție, te ajută să ții sub control cheltuielile lunare și chiar să îți îmbunătățești situația financiară. Pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, poate fi nevoie să apelezi la ajutorul familiei, banca acceptă până la 2 co-debitori, care să îndeplinească aceleași condiții, astfel încât tu să primești creditul potrivit nevoilor. 

Refinanțarea unui credit îți poate oferi și alte beneficii precum comisioane reduse, plan de protecție a rambursărilor, posibilitatea combinării produselor cu opțiuni suplimentare, oferte pentru asigurări, card de credit fără taxe și alte oportunități.

Refinanțarea unui credit este o opțiune de avut în vedere când situația ta financiară este dificilă. Implicațiile refinanțării creditelor de la una sau mai multe bănci trebuie analizate pentru a te asigura că poți rambursa împrumutul la timp și că rata nu devine împovărătoare. Ar trebui să acorzi atenție sporită, înainte de a lua o decizie, variației indicelui de referință din componenta dobânzii variabile, dar și posibilității modificării veniturilor proprii. 

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *