Rețete de pastă de măsline. Cum se prepară celebrul aperitiv grecesc

Rețete de pastă de măsline. Cum se prepară celebrul aperitiv grecesc

Pasta Tapenade, cunoscută și sub denumirea de pastă de măsline, este unul dintre aperitivele grecești celebre. Pregătită rapid din doar câteva ingrediente, pasta de măsline poate fi consumată la fiecare masă datorită gustului savuros. Învață mai jos cum se prepară celebrul aperitiv grecesc. Rețete de pastă de măsline.

Pasta de măsline este consumată la scară largă în multe țări din regiunea mediteraneană și nu numai. Poate fi făcută după o rețetă foarte simplă și poate fi consumată simplă, ca atare, ori împreună cu alte preparate la aperitiv. Vezi cele mai gustoase rețete de pastă de măsline.

Rețete de pastă de măsline

Pasta de măsline cu un gust aromat și proaspăt poate fi consumată ca aperitiv, pe pâine prăjită, înainte de orice alt preparat culinar. Fiecare rețetă de pastă de măsline se pregătește ușor și poate fi adaptată cu ingrediente diferite, în funcție de preferințe.

Rețetă de pastă de măsline cu capere

Ingrediente

300 g măsline nu foarte sărate;
2 linguri capere murate;
2 căței de usturoi;
3 linguri ulei de măsline;
2 bucăți de anșoa, opțional.

Mod de preparare

Se scot sâmburii măslinelor, dacă este cazul, și se lasă la desărat, dacă este nevoie. Dacă nu sunt sărate măslinele, atunci se spală cu apă rece și se lasă pe un șervețel de hârtie absorbant. Caperele se scot din lichidul în care stau, se spală bine și se mărunțesc.

Măslinele se pun în blender pentru a se mărunți perfect, treptat se adaugă uleiul de măsline, pentru a se forma o compoziție cremoasă, iar apoi se adaugă și caperele mărunțite și usturoiul zdrobit fin. Dacă preferi, acum poți adăuga și anșoa, încă puțin ulei de măsline și poți amesteca totul. De asemenea, pentru un plus de aromă, poți adăuga și puțin pătrunjel tocat mărunt.

Pasta de măsline se păstrează la frigider, într-un recipient care se închide ermetic, până la o lună.

Rețete de pastă de măsline

Pastă de măsline Kalamata

Ingrediente

100 g măsline fără sâmburi;
2 linguri ulei de măsline;
2 linguri ardei roșu dulce copt și decojit;
Câteva bucăți de roșie uscată/deshidtarată;
Cimbru, oregano, piper, sare;
O lingură capere;
O lingură zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Adaugă în blender măslinele tăiate rondele, împreună cu ardeiul copt, zeama de lămâie, bucățile de roșie uscată, caperele, uleiul de măsline. Amestecă pentru câteva secunde toate ingredientele și adaugă apoi condimentele. Amestecă până când compoziția devine o pastă tartinabilă.

Pastă de măsline negre și măsline verzi

Ingrediente

250 g măsline negre și verzi;
100 g capere;
3-4 fileuri anșoa;
3 căței de usturoi;
Zeama de la o lămâie;
Sare, piper, cimbrișor, oregano.

Mod de preparare

Măslinele se curăță de sâmburi, usturoiul se zdrobește mărunt, iar caperele se scot din borcan și se spală sub un jet de apă rece, deoarece sunt foarte sărate. Toate ingredientele, împreună cu fileul de anșoa și puțin ulei de măsline și un strop de zeamă de lămâie, se pun într-un blender, se condimentează cu puțină sare și piper și se amestecă. Pasta cremoasă de măsline se obține imediat și se poate consuma după ce a stat la rece aproximativ o oră.

Descoperă și rețeta de: Ardei copți la borcan – cum se pregătesc ardeii pentru iarnă

Pastă de măsline cu țelină

Ingrediente

200 g măsline negre;
400 g țelină;
O ceapă roșie;
6 linguri ulei de măsline;
2 căței de usturoi;
O legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare

Dă țelina pe răzătoare mică. Taie măslinele în bucăți mici. Pune țelina împreună cu măslinele și uleiul în blender. Amestecă pasta obținută cu ceapa pe care ai tăiat-o mărunt, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat mărunt. Amestecă până obții o pastă omogenă și depozitează în frigider până în momentul servirii.

Pastă de măsline cu avocado

Ingrediente

200 g măsline negre;
Un avocado;
2 căței de usturoi;
O lingură de zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Taie miezul de avocado în cubulețe și pune-l în blender împreună cu măslinele tăiate rondele și usturoiul zdrobit. Adaugă și 2-3 linguri de ulei de măsline, dacă vrei o consistență mai cremoasă, dar și o lingură de zeamă de lămâie. Pune pasta de măsline la frigider și presară pătrunjel proaspăt deasupra înainte de servire.

Pastă de măsline cu brânză

Ingrediente

250 g măsline;
250 g unt;
250 g brânză ușoară de vaci;
Zeama de la o lămâie;
Sare și piper.

Mod de preparare

Scoate sâmburii măslinelor, dacă este cazul, taie-le rondele, și pune-le într-un blender împreună cu untul, brânza mărunțită. Amestecă până când obții o pastă, adaugă sare, piper, după gust, și sucul de lămâie. Servește pe pâine prăjită cu pătrunjel proaspăt.

Pastă de măsline cu unt

Ingrediente

250 g măsline;
250 g unt;
Sucul de la jumătate de lămâie.

Mod de preparare

Măslinele se taie în bucăți mai mici și se pun, împreună cu untul, într-un blender. Se amestecă până se obține o pastă spumoasă și la final se adaugă sucul de lămâie. Pasta de măsline se poate consuma ca atare, pe pâine prăjită, dar și încorporată într-o rețetă cu carne de pui.

Pastă de măsline cu pește

Ingrediente

200 g măsline;
O conservă file de macrou;
O linguriță muștar fin;
80-100 ml ulei de măsline;
Sare.

Mod de preparare

Măslinele fără sâmburi se pun într-un blender împreună cu macroul și muștarul. Se mixează la viteză medie pentru câteva secunde, treptat se adaugă și uleiul de măsline până când obții o consistenșă cremoasă. Pasta de măsline cu macrou se depozitează în frigider pentru 30 de minute înainte de servire. De asemenea, se poate păstra într-un borcan care se închide ermetic, în frigider, până la 3 zile.

Citește și: Ce este kimchi şi cum se prepară

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *