Ridicări mașini în sectorul 2. Cât costă recuperarea unei mașini ridicate în sectorul 2

Începând de joi, 22 iunie, cei care își lasă mașinile parcate în locuri interzise din sectorul 2 riscă să nu le mai găsească tot acolo. Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat începerea operațiunii de ridicare a autovehiculelor, dar și prețurile pentru recuperarea acestora. În cazul recuperării unui automobil, prețurile pot trece și de 1.000 de lei, cu tot cu amendă.

În sectorul 2 din București se ridică mașini, după ce serviciul specializat din cadrul primăriei a devenit operațional, începând de joi, conform primarului Radu Mihaiu.

Potrivit acestuia, vor fi ridicate cu prioritate mașinile care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor. 

Radu Mihaiu. Foto: Hepta

Tarife recuperare mașină

Primarul oferă și o serie de informații utile pentru cei care se trezesc că nu-și mai găsesc mașina acolo unde au lăsat-o parcată:

– dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800.800.772 sau 021.9941.

– Mașinile ridicate vor fi depozitate pe aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al sectorului 2.

– Recuperarea maşinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare.

– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 de lei ridicare, 150 de lei transport și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 de lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare. 

– Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.

– Programul de funcţionare este nonstop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.

Alte sancțiuni

Nu sunt singurii bani pe care îi va avea de scos șoferul a cărui mașină a fost ridicată. La sumele de recuperare a mașinii, acesta va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 de lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.  

Spre exemplu, în cazul unui automobil, costurile totale ale recuperării unei mașini ridicate după o zi poate ajunge la 1.080 de lei, dacă amenda nu este plătită în termen de 15 zile.

 

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *