Românii din Marea Britanie aduc anual peste două miliarde de lire sterline la bugetul Regatului. Topul muncitorilor străini după suma colectată din taxe

Românii care trăiesc în Marea Britanie achită anual taxe și contribuții nete de peste două miliarde de lire sterline în Regatul Unit, țara noastră clasându-se pe locul al cincilea. Studiul guvernului britanic a luat în calcul cetățenii proveniți din statele Spațiului Economic European. 

Spațiul Economic European (SEE) include Uniunea Europeană, dar și Norvegia, Islanda și Lichtenstein, iar statistica britanică include și Elveția;
Datele se referă la anul fiscal 2019-2020. Acesta a început la 1 aprilie 2019 și s-a terminat pe 5 aprilie 2020, conform firmei de contabilitate TBL Accountasnts.

Românii sunt depășiți în clasamentul privind taxele achitate de cetățenii din Polonia, Franța, Italia și Irlanda.

Polonezii au contribuit cu 3,6 miliarde de lire sterline, adică 13% din totalul plătit de cetățenii care lucrează în Marea Britanie veniți din Spațiul Economic European plus Elveția.

Polonezii se află pe primul loc și în topul sumelor primite drept alocații pentru creșterea copiilor și scutiri de taxe, cu un total de 669 de milioane de lire sterline, echivalentul a 26% din totalul contribuțiilor din partea celor din UE, Norvegia, Islanda și Elveția.

Românii, locul doi la ajutoare primite

Documentul menționează că restricțiile pentru cetățenii din România și Bulgaria au expirat în anul 2014, iar pentru anul fiscal 2019-2020 românii au fost pe locul al doilea în privința sumelor obținute de la statul britanic drept ajutoare pentru creșterea copilului și deduceri de taxe. 

Guvernul britanic nu menționează suma totală primită de români.

Indienii, pe primul loc din afara Europei

În privința cetățenilor din afara Europei, pe primul loc în privința contribuției la bugetul Marii Britanii sunt indienii, cu 5,3 miliarde de lire sterline. Suma este echivalentă cu 20% din totalul contribuțiilor aduse de cetățenii din afara SEE.

Pe locul al doilea se află americanii, care au cotizat cu 3,6 miliarde de lire sterline, adică 13% din totalul achitat de cei din afara Europei. Podiumul este completat de către Australia.

Pakistanul, în top la alocații

Cea mai mare sumă plătită către cetățenii din afara SEE a fost acordată pakistanezilor, care au primit deduceri de taxe în valoare de 580 de milioane de lire sterline și 149 de milioane de lire sterline drept alocații pentru creșterea copilului.

Indienii se află pe locul al doilea în topul cetățenilor din afara Europei în cazul sumelor primite drept alocații pentru copii, cu 118 milioane de lire sterline, în vreme ce cetățenii din Bangladesh s-au clasat pe locul al doilea în privința deducerilor de taxe, cu 255 de milioane de lire sterline.

 Read More 

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *