Romanița Iovan: „32 de ani i-am dedicat profesiei, în detrimentul vieții personale”. Ce relație are cu fiul ei

Romanița Iovan: „32 de ani i-am dedicat profesiei, în detrimentul vieții personale”. Ce relație are cu fiul ei

Stilată, determinată și condusă de curaj, Romanița Iovan reușește de mai bine de trei decenii să fie un nume relevant în moda românească. Recunoaște că și-a dedicat mare parte din timp profesiei, în detrimenul vieții personale, și dacă ar putea schimba ceva la parcursul ei, ar fi să încline balanța și să găsească un echilibru între cele două.

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, cunoscuta creatoare de modă Romanița Iovan (58 de ani) ne povestește că, în liceu, făcea handbal de performanță, dar era pasionată și de croitorie. Aflăm că elementul care nu trebuie să lipsească niciodată din garderoba unei femei este little black dress și că gândirea pozitivă este esențială în situațiile stresante. Romanița Iovan ne povestește despre relația specială pe care o are cu Albert, fiul ei, și ne spune care erau principalele calități ale lui Adrian Iovan, regretatul ei soț. Celebra femeie de afaceri mărturisește că, timp de 32 de ani, a fost mai dedicată profesiei decât vieții personale și își amintește despre cea mai grea întrebare pe care a primit-o de la fiul ei, Albert.

Romanița Iovan: „32 de ani i-am dedicat profesiei, în detrimentul vieții personale

Sunteți o femeie superbă. Care este secretul? Faceți anumite tratamente, evitați anumite alimente?

-Vă mulțumesc pentru complimente! Nu este un secret, ci mai degrabă un stil de viață echilibrat pe care l-am „îmbrățișat” încă din adolescență. Într-adevăr, dieta este importantă, consum cu moderație alimentele care îmi plac. Mănânc tot ce este verde – salată, avocado, castraveți, ardei gras, pătrunjel, mărar -, dar și proteină animală – pește, ou. Nu consum alcool, beau, în schimb, multă apă plată și fac exerciții fizice zilnic. Dulciurile sunt acceptate în limita valorii lor calorice.

Gândirea pozitivă ne ajută să gestionăm mai bine situațiile stresante”

Este importantă și gândirea pozitivă?

-Da, este foarte importantă. Gândirea pozitivă ne ajută să gestionăm mai bine situațiile stresante pe care le parcurgem în viața de zi cu zi. Zâmbetul, râsul, oamenii cu atitudine pozitivă din jurul nostru ne stimulează.

Dacă aţi fi azi, din nou, la începutul carierei, ce greșeală nu ați mai repeta?

-Aș încerca să creez un echilibru între profesie și viață personală. Cea mai mare parte din perioada de antreprenoriat, 32 de ani, mi-am dedicat-o acestei calități, în detrimentul vieții personale.

Romanița Iovan, despre relația cu fiul său, Albert: „Am încercat să nu îl controlez, ci să-i ofer încredere

Sunteți mamă de adolescent. E greu sau vă înțelegi perfect cu Albert?

-Relația dintre mine și fiul meu este una specială. Încă de la naștere am stabilit o legătură foarte puternică, un amestec de sentimente de dragoste și afecțiune. Întotdeauna i-am încurajat eforturile de independență, încercând să nu îl controlez, ci să-i ofer încredere. Discut cu el, îl ascult, mă adaptez la poveștile lui, am răbdare și astfel rămân cel/cea mai bun(ă) prieten(ă) a lui.

Vă spune toate secretele lui?

-Este de înțeles că, în adolescență, copiii, mai ales băieții, vor să exploreze lumea, să petreacă mai mult timp cu prietenii. Noi reușim să păstrăm un echilibru, oferindu-i spațiu și timp pentru a accepta regulile și eu, la rândul meu, pentru a-i înțelege dorința de libertate. Vorbim despre orice, școală, prieteni, pasiuni, bucurii și supărări, chiar și despre secretele lui. Încerc să am răbdare, să comunic cu calm și să-l încurajez în orice își dorește să întreprindă, fără risc de a bloca și comunicarea.

„Anturajul are un rol extraordinar”

Cât de important este anturajul la această vârstă?

-Anturajul are un rol extraordinar, cu influențe atât pozitive, cât și negative. Îi cunosc mare parte dintre prieteni, inclusiv părinții acestora. Deocamdată am observat partea frumoasă a relațiilor dintre prieteni, nu l-am văzut pe Albert căutând modele nesănătoase în anturajul lui. Dorințele de a se influența reciproc sunt mai degrabă academice, sportive sau culturale.

Cea mai grea întrebare primită de Romanița Iovan de la fiul ei: „Dintr-un avion plin de medici, nu a fost nici unul în stare să îl ajute pe tata?”

CITEȘTE CONTINUAREA PE Unica.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL UNICA.RO

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *