Rușii au descoperit Photoshop înaintea americanilor, în 1988 – Cum au ajuns AȘI în trucaje pe timp de război

Rușii au descoperit Photoshop înaintea americanilor, în 1988 – Cum au ajuns AȘI în trucaje pe timp de război

Rușii au devenit specialiști în manipularea fotografiilor în scopuri propagandistice încă din epoca stalinistă, de dinaintea digitalizării aduse de Photoshop, la sfârșitul anilor 80.

În timpul războiului, propaganda sovietică s-a folosit de imagini trucate pentru a-i demoniza și mai mult pe nemți, dar și pentru a ascunde realitățile din spatele frontului sau din Gulag, relatează Historia.ro.

Fotografiile făcute în perioada anilor 40, în timpul celui de-al doilea Război Mondial arată trucajele pe care le făceau frecvent pentru a ascunde ororile pe care le comiteau chiar ei.

Prima versiune a programului Photoshop a fost distribuită în februarie 1990 de către frații Thomas și John Knoll. Software-ul de editare grafică raster Photoshop, produs în prezent de Adobe Systems, a fost inițial creat în 1988 de frații John și Thomas Knoll. Iar prima versiune a Photoshop a fost lansată exclusiv pentru computerele Apple Macintosh în 1990.

Programul original creat de Thomas Knoll a fost numit Display. După o dezvoltare ulterioară, și de către fratele său John, programul a fost numit ImagePro, iar numele a fost schimbat din cauza unui conflict cu un software existent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *