Sănătatea noastră, o loterie. Alimentele și obiceiurile care ne duc mai repede spre moarte

RMAG news

Societatea modernă ne încurajează să ne controlăm sănătatea: să mergem la sală, să consumăm alimente sănătoase și să ne vaccinăm.

Cu toate acestea, un nou studiu arată că există factori importanți care ne scapă de sub control, având o influență considerabilă asupra sănătății umane.

Sănătatea omului, afectată de ceea ce mănâncă

Produsele toxice fabricate și comercializate în mod normal de către companii pot provoca boli sau chiar decese.

De exemplu, substanțele chimice periculoase, cunoscute sub numele de PFAS sau „substanțe chimice pentru totdeauna”, la care suntem expuși de decenii, pot avea o legătură cu apariția unor afecțiuni precum cancerul renal și cel testicular.

Aceste substanțe chimice se găsesc aproape cu siguranță în corpul nostru constant.

Studiile arată că expunerea la patru categorii de produse și anume tutun, alcool, alimente ultra-procesate și combustibili fosili este asociată cu una din trei decese la nivel mondial. Aceste produse sunt implicate în 19 din cele 56 de milioane de decese anuale la nivel global.

Poluarea, o problemă gravă a societății

În plus, poluarea, în mare parte generată de combustibilii fosili, este acum cea mai mare cauză a deceselor premature.

Prin urmare, principalul factor de risc pentru boli și decese la nivel global este reprezentat de corporațiile care produc, comercializează și vând aceste produse nesănătoase.

În plus, chiar și atunci când aceste corporații devin conștiente de efectele nocive ale produselor lor, deseori ascund sistematic aceste daune pentru a-și maximiza profiturile în detrimentul sănătății noastre.

Companiile mari din industria tutunului, petrolului, alimentelor, farmaceuticelor și chimică au aplicat strategii similare, privatizând profiturile și răspândind daunele.

Documentele interne secrete de la 3M și DuPont, cei mai mari producători de astfel de substanțe chimice, au arătat că aceștia au folosit tactici cum ar fi suprimarea cercetărilor nefavorabile și distorsionarea dezbaterii publice.

Aceste substanțe chimice au fost utilizate în produse de larg consum precum tigăi antiaderente, iar nivelul lor din sânge a depășit de 20 de ori nivelul considerat sigur.

Pentru a preveni daunele asupra sănătății, devine important să impunem standarde ridicate de transparență corporativă și să severăm legăturile financiare între industrie și cercetători sau politicieni, dar aceasta este, evident, o poveste utopică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *