Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Săraru, depus la Teatrul Naţional. Când și locul unde va fi înmormântat. Ultima dorință a regretatului scriitor va fi îndeplinită

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Săraru, depus la Teatrul Naţional. Când și locul unde va fi înmormântat. Ultima dorință a regretatului scriitor va fi îndeplinită

Dinu Săraru s-a stins din viață pe 2 martie. Sicriul cu trupul neînsufleţit al scriitorului a fost depus, luni, în Sala de Marmură a Teatrului Naţional din Bucureşti, instituție pe care a condus-o la începutul anilor 2000.

 

Zeci de oameni au mers la căpătâiul lui Dinu Săraru

 

Zeci de oameni au mers la Teatrul Național pentru a-i duce flori și pentru a-i aprinde o lumânare, informează stirileprotv.ro. Regretatul scriitor va fi înmormântat, marți, în localitatea Slătioara, judeţul Vâlcea.

Slujba înmormântării va avea loc marți, la ora 09.00 dimineața, la Catedrala Arhiepiscopală din Ramnicu Vâlcea și va fi îngropat, așa cum și a exprimat dorința înainte de moarte, la Casa memorială „Dinu Săraru”, din localitatea Slătioara.

Dinu Săraru a fost unul dintre cei mai de seamă scenariști români, a fost scriitor, publicist și om de teatru, dar și membru fondator al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

A fost directorul Teatrului Mic și Teatrului foarte Mic din București între anii 1977 și 1990, dar și director la Teatrul Național, fiind numit în 2001 de Ion Iliescu. Și-a dat demisia din aceasta funcție în anul 2004, odată cu Ministrul Culturii și Cultelor Răzvan Theodorescu, potrivit spotmedia.

 

Ce mesaj a transmis Ion Iliescu după anunțul morții lui Dinu Săraru

 

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a transmis și el un mesaj de apreciere pentru cariera scriitorului Dinu Săraru, după anunțul morții acestuia, la vârsta de 92 de ani.

„Un exponent al unei generații redutabile de oameni care au luptat pentru libertatea lor, prin cuvinte, prin idei și prin cultură, scriitorul Dinu Săraru, a intrat astăzi într-o eternă tăcere.

Nemurirea lui e garantată de o operă în care spațiul românesc a fost marele protagonist: romane precum „Niște țărani” și „Clipa”, capodopere care și-au găsit prelungirea în film, fac din numele lui Dinu Săraru o dispariție regretabilă. A fost un om care a scris lumi și a ridicat instituții: Teatrul Mic și Teatrul Foarte Mic au fost marile lui slăbiciuni, cărora le-a dedicat energia și priceperea, dar nu mai modestă a fost dedicația sa pentru Teatrul Național din București.

Biografia lui ne arată că literatura pe care a scris-o a fost mai blândă decât încercările vieții sale. Transmit condoleanțele mele familiei!Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Ion Iliescu pe blogul său.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *