Sorin Grindeanu, despre Clotilde Armand: „E trimisă în judecată pe incompatibilitate”. Primarul Sectorului 1: „Grindeanu minte”

Sorin Grindeanu, despre Clotilde Armand: „E trimisă în judecată pe incompatibilitate”. Primarul Sectorului 1: „Grindeanu minte”

Ministrul PSD al transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 15 aprilie, că primarul USR al sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimis în judecată în dosarul în care ANI a acuzat-o de incompatibilitate, dar Armand nu a fost trimisă în judecată, ea având momentan calitatea de inculpat. În replică, Armand a spus pentru Libertatea că „Grindeanu minte”.

Ministrul PSD a făcut declarațiile într-o conferință de presă, alături de candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, acuzat de o investigație Hotnews că a consultat pacienţi la clinica familiei sale, deşi un manager de spital nu poate avea o altă funcție în afara celei de la spitalul pe care-l conduce.

„Eu știu un singur candidat la o primărie, de sector e adevărat, care e trimisă în judecată pe incompatibilitate. Știu, doare, e la USR, ustură, dar e un singur candidat trimis. Doamna Clotilde. Eu, în rest, rog instituțiile statului și spun acest lucru: să își facă treaba și dacă sunt chestiuni care au încălcat cadrul legal, cei care au făcut aceste încălcări să fie trimiși în judecată și sancționați”, a spus Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD a adăugat că cei care încalcă legea în România trebuie să plătească.

„Că o cheamă Clotilde Armand, sau cum o cheamă, care e trimisă în judecată, apropo de „Fără penali în funcții publice”, că e domnul suspect Vlad Voiculescu nu e? Nu au furat un miliard din vaccinuri? Sau nu prezintă interes?”, a mai afirmat el.

Armand: Grindeanu minte

Libertatea a contactat-o pe Clotilde Armand pentru un punct de vedere, iar edilul USR al sectorului 1 a spus că ministrul PSD minte.

„Grindeanu minte! La fel cum a mințit că a scris o carte care nu există. Un impostor cu copertă și atât. Nu sunt trimisă în judecată. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații similare, de trei ori, în spațiul public pe același subiect. S-au antepronunțat în timpul anchetei ceea ce este foarte grav”, a afirmat Clotilde Armand pentru Libertatea.

Ea a adăugat că „este o minciună grosolană” și a susținut că premierul Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu fac presiuni pe procurori în privința verdictului.

„Nu sunt trimisă în judecată, iar prim-ministrul și viceprim-ministrul fac presiuni pe procurori și afectează independența justiției. Am sesizat CSM, care tace de 8 luni, pe acest subiect. Trăim într-o epocă mai gravă decât cea din perioada Adrian Năstase-Rodica Stănoiu. Declarațiile sunt făcute în baza unui punctaj PSD”, a afirmat Armand.

„Să ne spună numărul dosarului domnii Ciolacu și Grindeanu. Nu există așa ceva. La fel cum nu există nici cartea lui Grindeanu (Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă) în baza căreia a beneficiat ilegal de funcții și bani de la statul român. Singurul lucru real este că vor pierde alegerile la sectorul 1 și i-a cuprins disperarea pe liderii stângii comasate PSD-PNL”, a susținut ea.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 i-a schimbat recent lui Clotilde Armand calitatea de suspect în cea de inculpat în dosarul în care ANI a acuzat-o că „s-a numit pe sine” manager de proiect cu fonduri europene, dar momentan primarul USR al Sectorului 1 nu a fost trimis în judecată.

Armand, acuzată de ANI de conflict de interese și inculpată

Inițial, în noiembrie 2022, Clotilde Armand a fost acuzată de Agenția Națională de Integritate că se află într-un conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 de lei după ce „s-a numit pe sine” manager al unui proiect finanţat din fonduri europene. Potrivit ANI, din acest statut a decurs acuzaţia de incompatibilitate, fiindcă Armand era și primar de sector.

Pe 7 noiembrie 2022, ANI a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că, în perioada februarie-august 2022, Clotilde Armand a semnat 5 dispoziţii care i-au adus venituri în plus.

Clotilde Armand a precizat atunci că va depune plângere penală împotriva inspectorului ANI „care a refuzat sistematic accesul la dosar”.

În august 2023, Parchetul Curții de Apel București a chemat-o pentru audieri iar la final procurorii au anunțat că au început urmărirea penală și că Armand are calitatea de suspect.

Concret, procurorii au acuzat-o că „a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție»” şi, datorită funcției de manager de proiect, a câștigat mai mulți bani.

Luna trecută, Clotilde Armand a anunțat că nu mai este suspect, ci este inculpat.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *