Studiu alarmant: Consumul zilnic de carne și alimente procesate este asociat cu boala Alzheimer

Studiu alarmant: Consumul zilnic de carne și alimente procesate este asociat cu boala Alzheimer

Un studiu a descoperit o legătură puternică între boala Alzheimer și consumul zilnic de alimente pe bază de carne și procesate.

 

Rezultatele studiului

 

Cercetătorii de la Universitatea Bond din Australia au ajuns la concluzie după ce au examinat dietele a 438 de australieni – 108 bolnavi de Alzheimer și 330 dintr-un grup de control sănătos, scrie bond.edu.au.

Cei diagnosticați cu Alzheimer au avut tendința de a mânca în mod regulat alimente precum plăcinte cu carne, cârnați, șuncă, pizza și hamburgeri.

De asemenea, au consumat mai puține fructe și legume precum portocale, căpșuni, avocado, ardei capia, castraveți, morcovi, varză și spanac.

Între timp, consumul lor de vin – atât roșu, cât și alb – a fost comparativ mai mic în comparație cu grupul sănătos.

 

„Dezvoltarea Alzheimer în creier începe la vârsta mijlocie”

 

Boala Alzheimer este un tip de demență mortală care în prezent nu are tratament sau leac.

Autor principal al studiului și doctorand, Tahera Ahmed, a spus că speră că descoperirile îi vor încuraja pe tineri să adopte diete mai sănătoase pentru a-și proteja creierul mai târziu.

„Dezvoltarea Alzheimer în creier începe la vârsta mijlocie, iar efectele sale pot fi atribuite unui stil de viață necontrolat de la o vârstă mai mică”, a spus ea, adăugând: „Creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la beneficiile consumului de legume cu frunze verzi, alimente organice sau mâncăruri gătite acasă este esențială, spre deosebire de a se răsfăța în mod regulat cu alimente nedorite sau procesate”.

„Astfel de obiceiuri alimentare au impact asupra sănătății creierului și contribuie la problemele vasculare și la obezitate, subliniind interconexiunea acestor probleme de sănătate”, a mai menționat aceasta.

Studiile anterioare au subliniat efectele pozitive ale dietei mediteraneene sau DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) asupra sănătății creierului, dar se crede că aceasta este prima care leagă alimentele procesate și boala Alzheimer.

Ahmed, care lucrează în domeniul statisticii sănătății la Bond Business School, a finalizat studiul sub supravegherea doctorului Ping Zhang și a profesorului Kuldeep Kumar, membru al Societății Regale de Statistică și statistician autorizat.

Tahera Ahmed intenționează să-și continue studiul despre Alzheimer, examinând posibilele legături dintre boală și tulburările de somn, depresie, tulburările de alimentație, ocupația și starea civilă.

Studiul a folosit date de la Australian Imaging Biomarker and Lifestyle Study of Aging, care din 2006 a urmărit un grup de oameni și a observat dezvoltarea bolii Alzheimer la unii participanți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *