Studiu: Milioane de brtianici suferă din cauza simptomelor de lungă durată ale COVID-19

Studiu: Milioane de brtianici suferă din cauza simptomelor de lungă durată ale COVID-19

Un studiu al Oficiului Naţional de Statistică din Regatul Unit, publicat joi, informează că două milioane de persoane din Anglia și Scoția continuă să sufere din cauza simptomelor de lungă durată ale COVID-19.

Simptomele au impact în activitățile de zi cu zi

Potrivit Oficiului Național de Statistică, 381.000 de persoane sunt afectate în activitățile de zi cu zi de simptomele COVID-19 de lungă durată. 3,3% dintre persoanele chestionate în perioada 6 februarie – 7 martie 2024, au raportat că au avut simptome de COVID-19 care au durat peste patru săptămâni, iar doctorii nu puteau să le explice printr-o altă afecțiune medicală.

 

Procentul reprezintă o creştere uşoară faţă de cel raportat într-un studiu similar realizat de ONS în martie 2023, când 2,9% dintre persoane au raportat COVID-19 de lungă, potrivit Ziare.com.

Forța de muncă a scăzut în Marea Britanie de la începutul pandemiei

 

În comparație cu alte țări, în Marea Britanie, forţa de muncă a scăzut de la începutul pandemiei COVID-19 în 2020. Acest lucru a constat în creşterea numărului persoanelor cu vârstă legală de muncă care suferă de simptome pe termen lung. De la începutul pandemiei, numărul a ajuns la aproximativ 700.000.

Conform datelor sondajului, 9,1% dintre cei care nu sunt angajați sau sunt în căutare de locuri de muncă au raportat simptome de COVID-19 de lungă durată. Persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani prezintă cea mai mare probabilitate de a suferi de aceste simptome. De asemenea, femeile sunt cu 20% mai susceptibile decât bărbații să raporteze astfel de simptome.

 

Din cei care au indicat aceste simptome în studiul publicat joi, 51% au afirmat că au început cu mai mult de doi ani în urmă, iar 71% au spus că au persistat cel puțin un an. Regatul Unit a înregistrat peste 230.000 de decese asociate cu COVID-19, având o rată de mortalitate similară cu cea a Statelor Unite și Italiei, dar mai mare decât în oricare altă țară din Europa de Vest, conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *