Ţările cu cele mai dure legi antidrog din lume

Ţările cu cele mai dure legi antidrog din lume

Dependența de droguri ori substanțe interzise este o boală cu impact direct asupra creierului ce poate provoca consecințe dăunătoare. Consumul de droguri este pedepsit peste tot în lume, iar unele țări au legi tot mai dure în ceea ce privește consumul, dar și deținerea de substanțe. Vezi mai jos care sunt țările cu cele mai dure legi antidrog din lume.

Evenimentele recente din România, care au culminat cu accidentul în care maşina condusă de tânăr de 19 ani, aflat sub influenţa drogurilor, a intrat într-un grup de pietoni în localitatea 2 mai, omorând două persoane, au reaprins discuţia cu privire la eficienţa legilor antidrog din ţara noastră.

Legile din alte țări cu privire la consumul ori deținerea de droguri sunt mult mai dure pentru persoanele prinse în cauză, acestea din urmă fiind aspru pedepsite. Descoperă care sunt țările cu cele mai dure legi antidrog din lume!

Ţările cu cele mai dure legi antidrog din lume

Persoanele care vând droguri în Malaezia pot fi pedepsite cu moartea, în funcție de circumstanțele găsite. Deținerea de droguri poate duce la amendă, deportare sau chiar închisoare, în timp ce conducerea în stare de ebrietate a unui automobil poate fi aspru pedepsită.

În Vietman, persoanele care sunt găsite cu mai mult de 600 de grame de heroină, indiferent dacă vând ori consumă drogurile, sunt arestate și pot fi în mod automat executate.

În China, persoanele prinse sub influența drogurilor ori cele care dețin droguri pot fi obligate să meargă într-un program de dexintoxicare într-o instituție administrată de guvern. De asemenea, și execuția este una dintre pedepsele dure pentru infracțiuni legate de droguri.

Nici în Iran legile nu sunt tolerante pentru persoanele prinse cu droguri. Infracțiunile cu droguri, indiferent că este vorba despre consum propriu ori comercializare, sunt pedepsite aspru. Cea mai ușoară pedeapsă este o amendă costisitoare, iar cel mai rău scenariu este pedeapsa cu moartea.

În Thailanda, persoanele care se ocupă cu trafic de substanțe interzise, când sunt prinse, pot fi condamnate la moarte, în timp ce consumatorii de droguri sunt trimiși obligatoriu la dezintoxicare.

Cum se pedepsește consumul ori deținerea de droguri în alte țări

În Dubai legile în ceea ce privește drogurile nu sunt deloc permisive. Aici, rezultatul pozitiv la un test antidrog poate duce la încarcerarea persoanei, chiar dacă nu are în posesie droguri, în timp ce persoanele care se ocupă cu comercializarea substanțelor interzise sunt condamnate la minim patru ani de închisoare, apoi sunt deportate.

În Arabia Saudită, vânzarea de droguri este ilegală, iar persoanele prinse că fac asta pot primi pedeapsa cu moartea. Aici, și consumul de alcool este illegal, iar consumul ori deținerea de droguri poate fi pedepsit cu amenzi, închisoare, biciuire publică și chiar moarte.

În Singapore, orice cantitate mică de droguri găsită îl plasează vinovat pe inculpat. Şi aici, persoanele care se ocupă cu vânzarea ori cele care consumă droguri pot fi condamnate la moarte.

În Cambodgia, legile nu sunt deloc permisive pentru persoanele care le încalcă și care consumă ori comercializează droguri. Aici, dacă cineva este prins cu droguri, pedeapsa este condamnarea la mulți ani de închisoare, poate chiar închisoare pe viață, în funcție de situația data.

În Indonezia, legile cu privire la droguri sunt dure și nu se fac excepții. Aici, se primesc până la 20 de ani de închisoare doar dacă se găsește marijuana în posesia unei persoane. Vânzarea de droguri se pedepsește cu moartea.

În Laos, amenzile pentru persoanele care sunt prinse că dețin ori comercializează droguri sunt foarte mari, pot primi chiar și 35.000 de dolari amendă. În schimb, dacă sunt prinse persoane care dețin substanțe interzise, acestea pot fi pedepsite cu închisoarea pe o perioadă de până la 10 ani.

Și în Coreea de Nord sunt dure legile cu privire la consumul ori deținerea de droguri. Aici, persoanele prinse pot fi condamnate la închiderea într-un lagăr de prizonieri de unde va fi greu să scape, deoarece guvernul nu poate interveni atât de ușor odată stabilită cauza și pedeapsa.

În Filipine, persoanele care sunt prinse cu drogurile, în special traficanții de droguri, sunt pedepsite cu moartea. Aici, sunt considerați traficanți de droguri cei care au în posesie mai mult de 10 grame de drog.

În Turcia, oricine este prins cu droguri primește amenzi usturătoare și chiar pedepse cu închisoarea. Vânzarea de droguri este interzisă, iar cine este prins că face asta poate primi pedepse grave.

În Costa Rica, prinderea persoanelor care consumă ori comercializează droguri este pedepsită grav, cu ani grei de închisoare.

Și în Columbia persoanele care sunt prinse cu droguri sunt aspru pedepsite. Sunt închise în închisori cu condiții deloc prielnice, pentru perioade lungi de timp. Se fac adesea arestări din acest motiv, mai ales că mulți cetățeni străini vizitează Columbia și dețin substanțe interzise.

Sursă informații: drugabuse.com

Citește și: Filme SF – Top 40 de filme SF pe care să le vezi într-o viață

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *