Teoria unui fost membru Al-Qaida ajuns spion MI6: „Hamas a folosit telefoane chinezești. E aproape imposibil să le spargi”

Teoria unui fost membru Al-Qaida ajuns spion MI6: „Hamas a folosit telefoane chinezești. E aproape imposibil să le spargi”

Operațiunea Hamas a fost o surpriză, după cum au recunoscut militari de grad înalt din armata de israaliană, care au recunoscut „eșecul grav al informațiilor”. „Succesul lor s-a bazat pe tehnologia chinezescă”, susține sauditul Aimen Dean, 45 de ani, consultant de securitate și autor de cărți de spionaj, scrie ziarul iordanian Al Bawaba,

Fost membru al organizației Al-Qaida, Aimen Dean a fost capturat în Qatar. A fost recrutat de MI6, serviciul de informații externe al guvernului Regatului Unit.

El a acceptat să se întoarcă în Afganistan ca spion. Dean a spionat Al-Qaida timp de 8 ani înainte de a fi demascat. 

El locuiește în Marea Britanie, unde a primit reședință permanentă pentru el și familia lui.

Întrebat acum ce a împiedicat serviciile de informații israeliene și autoritățile occidentale să detecteze planurile Hamas, Dean a afirmat că „răspunsul parțial este Huawei! Da, în ultimele peste 30 de luni, liderii și militanții Hamas au folosit telefoanele, tabletele și laptopurile Huawei!”.

El a explicat, în detaliu, de ce este atât de greu să spargi telefoanele Huawei, justificând faptul că Google și alte companii tehnologice din SUA au interzis companiei chineze să-și folosească sistemele, forțând Huawei să-și dezvolte propriile sisteme interne, care „sunt aproape imposibil de piratat”.

To all those who ask; how did Israel with its security and intelligence agencies fail to detect Hamas plans to carry out a daring invasion of Israel?!Partial Answer: Huawei! Yes, for past 30+ months Hamas leaders and militants used Huawei’s phones, tablets and laptops! pic.twitter.com/2f8A9us5jP

— Aimen Dean (@AimenDean) October 7, 2023

Luna trecută, guvernul Statelor Unite căuta mai multe informații despre ultimul smartphone chinezesc alimentat de un cip avansat.

Noul dispozitiv a șocat recent experții din industrie, care nu au înțeles cum are compania tehnologia pentru a realiza un astfel de cip, în urma eforturilor ample ale SUA de a restricționează accesul Chinei la tehnologia cipurilor străine.

SUA și unele guverne europene l-au etichetat pe gigantul chinez drept o amenințare la adresa securității naționale, în ciuda negării companiei. La începutul acestui an, Japonia și Țările de Jos s-au alăturat efortului SUA de a reduce exportul de semiconductori avansați.

Foto: Profimedia

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *