Trei alimente care te-ar putea ajuta să dormi mai bine. Au beneficii nebănuite

Trei alimente care te-ar putea ajuta să dormi mai bine. Au beneficii nebănuite

Când te lupți cu problemele de somn, luarea de melatonină sau ceaiul de mușețel ar putea ajuta. Cu toate acestea, un studiu dezvăluie că anumite alimente ar putea ajuta.

 

Alimentele care conțin fier, calciu, magneziu și potasiu ajută

 

Consumul de cofeină sau de băuturi energizante, consumul de alimente prăjite sau de dulciuri, precum și consumul de alimente care provoacă arsuri la stomac, cum ar fi sosul de roșii și alte băuturi și alimente acide, interferează cu o noapte de odihnă bună. Cercetările sugerează că unele „tipare alimentare și alimente sunt promițătoare ca modulatori ai somnului”, scrie Miami Herald.

S-a descoperit că alimentele care conțin fier, calciu, magneziu și potasiu ajută la începerea producției naturale de melatonină în organism.

„Când te simți obosit, corpul tău vrea să crească nivelul de energie, așa că ajunge la cea mai rapidă soluție: zahărul”, a spus expertul în sănătate Michael Roizen, MD , pentru Clinica Cleveland.

 

Trei alimente care te-ar putea ajuta să dormi mai bine

 

Cireșe – Cireșele și sucul de cireșe au concentrații superioare de melatonină, care ajută la reglarea ritmului circadian în timpul somnului. Un studiu a constatat că cei cu insomnie care au băut sau au mâncat cireșe și-au mărit timpul de somn cu 84 de minute.

Nuci – Nucile, migdalele, caju și fisticul poartă omega-3, melatonină, zinc și magneziu, care este ca un cocktail de somn. Deși este ușor să mănânci mai mult decât este necesar când vine vorba de nuci, este recomandat să nu consumi mai mult de 1 uncie de nuci, deoarece consumul prea mult poate avea efectul invers de a te ține treaz, a scris Good Housekeeping.

Banane – Ambalate cu vitamina B6, magneziu și potasiu, bananele sunt un relaxant natural pentru nervi și mușchi. „Conțin, de asemenea, triptofan extrem de important pentru a stimula producția acelor hormoni cheie pentru calmarea creierului. Mănâncă întreg sau amestecă într-un smoothie care induce somnul”, a scris Sleep Charity .

Potrivit Journal of Clinical Sleep Medicine , cei care consumă mese bogate în fibre și cu conținut scăzut de grăsimi saturate pe timp de noapte tind să aibă un somn mai odihnitor

Există o mulțime de opțiuni alimentare dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a dormi. De la banane, nuci, fructe de padure la criohidrati mai complexi. Johns Hopkins Medicine recomandă fulgi de ovăz și pâine prăjită din grâu integral, care poate elibera, de asemenea, „hormonul somnolentului serotonina” și digerarea nu durează mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *