„Tulburări mentale și de comportament”. 1 din 4 soldați ruși a primit recomandarea de a trece pe la psihiatru, după întoarcerea din Ucraina

„Tulburări mentale și de comportament”. 1 din 4 soldați ruși a primit recomandarea de a trece pe la psihiatru, după întoarcerea din Ucraina

Numai în ultimele 6 luni, Fundația Apărătorii Patriei a oferit asistență psihologică celor 18.604 de participanți la operațiuni de luptă pe teritoriul Ucrainei. Peste un sfert dintre ei trebuie să solicite ajutor medical calificat de la psihiatri, potrivit statisticilor Ministerului Sănătății de la Moscova, preluate de Mediținski Vestnik (n.r. Jurnalul Medical), o publicație de limbă rusă editată în Belarus, și citate de portalul Sibreal,

„Din numărul total de persoane care au primit ajutor psihologic, fiecare al patrulea, aproximativ 26%, a primit o recomandare de a solicita ajutor medical în profilurile Psihoterapie, Psihiatrie, „psihiatrie-narcologie, adică avea semne de tulburări mentale și tulburări de comportament”, notează Mediținski Vestnik, care a revizuit datele departamentului rus de sănătate.

Asistența psihologică primară pentru soldați care au participat la așa-numită „operațiune militară specială” din Ucraina a fost oferită de 409 psihologi și 27 de psihoterapeuți. Au fost deschise 1.400 de cabinete de consultaţii medicale şi psihologice, 412 săli de asistenţă medicală şi psihologică şi 556 săli de psihoterapie.

315.000 de persoane au primit consultații în astfel de săli, notează ministerul. Pe lângă personalul militar și familiile acestora, „refugiaților și persoanelor strămutate interne se oferă sprijin de consiliere”.

„Zombi agresivi pe străzile din Rusia”

Anterior, un angajat al Ministerului Sănătății din regiunea Kemerovo, a declarat, pentru Novaia Tab, despre ceea ce se întâmplă în viața civilă cu participanții la războiul din Ucraina, rudele și vecinii lor. În opinia sa, în curând străzile orașelor rusești vor fi pline de „zombi agresivi”.

Un studiu realizat de psihiatrii ruși arătat că între 30% și 50% dintre veteranii de război suferă de Tulburare de Stres Posttraumatic (PTSD) și aproximativ același număr prezintă instabilitate emoțională și agresivitate.

Fondul de stat „Apărătorii Patriei” a fost creată la ordinului președintele rus Vladimir Putin. în aprilie 2023. Site-ul web al organizației indică scopul principal, acela acela de a însoți veteranii de luptă din Ucraina și familiile soldaților căzuți.

Fondul „Apărătorii Patriei” a primit 900.000 de cereri

În aprilie 2024, șefa fondului, Anna Țivileva a spus că, în primul an, fundația de stat a primit 910.000 de cereri și a rezolvat 780.000.

Ajutăm bărbații care se întorc de la operațiunea militară specială să socializeze și să revină la viața civilă.

Anna Țivileva;
Putin, la o întâlnirea cu șefa fondului „Apărătorii Patriei”. Foto: kremlin.ru

PTSD la 31,2 % din populația care trăiește în zona de război

Experții consideră, de asemenea, că civilii care locuiesc într-o zonă de conflict militar și refugiații prezintă un risc ridicat de a dezvolta PTSD. După conflictele cecene, experții au observat PTSD la 31,2% din populația care trăiește în zona de război.

Peste jumătate dintre combatanți suferă de sindrom post-traumatic, care se poate manifesta prin depresie, iritabilitate, tulburări de somn și dependență de alcool.

„Acest lucru se aplică nu numai armatei, ci și populației civile care trăiesc în teritoriile în care au loc ostilități”, a explicat, pentru RTVI, dr. Guzel Ulumbekova, șef al Școlii Superioare de Organizare și Management al Sănătății (HSOUZ).

În Rusia, se primesc constant rapoarte despre crime comise de militarii care au luptat în Ucraina. Au început să devină mai dese după expirarea primelor contracte de șase luni ale militarilor și mercenarilor.

În același timp, instanțele comută regulat pedepsele condamnaților pentru „patriotism”.

.Foto cu caracter ilustrativ: Hepta

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *